Zeci de copii internaţi la Spitalul Fundeni vor beneficia de o secţie nouă şi modernă de nefrologie

  • Tesseract Architecture semnează proiectul de renovare a secţiei, alături de Fundaţia Metropolis.
  • Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 200.000 de euro.
304 afișări
Imaginea articolului Zeci de copii internaţi la Spitalul Fundeni vor beneficia de o secţie nouă şi modernă de nefrologie

Arh. Raluca Şoaita

Zeci de copii internaţi la Spitalul Fundeni din Capitală vor beneficia de o secţie nouă şi modernă de nefrologie (ramură a medicinei care se ocupă cu studiu rinichiului), prin regândirea şi renovarea întregului spaţiu destinat îngrijirii acestora. Proiectul va fi realizat de către Tesseract Architecture, singurul studio de arhitectură specializat pe segmentul medical în România, la iniţiativa Fundaţiei Metropolis. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 200.000 de euro.

Astfel, arhitecţii Tesseract vor eficientiza suprafaţa redusă a secţiei, de doar 325 mp, adăugând funcţiuni elementare necesare într-o astfel de secţie de spital, precum grupuri sanitare în saloane sau spaţii pentru depozitare. De asemenea, aceştia au prevăzut gruparea funcţiunilor pentru personalul medical şi vor adăuga chiar şi o zona specială destinată activităţilor pentru copii, chiar în cadrul secţiei.

Boala de rinichi, extremd e răspândită

„Starea actuală a secţiei nu este diferită de starea altor spitale publice din România şi ne bucurăm să contribuim, alături de Fundaţia Metropolis, la acest proiect de renovare. Pe lângă funcţiunile de bază, fără de care aceasta secţie nu poate funcţiona, vom gândi şi soluţii de umanizare, de integrare de elemente de design care să contribuie activ la vindecare - precum o zonă de activităţi pentru micii pacienţi. Majoritatea spitalelor din România sunt proiectate după standarde învechite, sunt reci şi neprietenoase, iar studiile şi practica marilor spitale internaţionale arată că jocul are un efect benefic extraordinar şi contribuie efectiv la procesul de vindecare,” declară Arh. Raluca Şoaita, fondator Tesseract Architecture.

Conform Societăţii Române de Nefrologie, bolile de rinichi pot reprezenta o provocare majoră, atât pentru pacient, cât şi pentru cei din jur. Boala renală este o problemă importantă de sănătate publică la nivel mondial şi afectează în prezent aproximativ 850 de milioane de oameni din întreaga lume. Unul  din 10 oameni suferă de o afecţiune a rinichilor şi anual milioane de oameni mor ca urmare a complicaţiilor cauzate de bolile de rinichi. Diagnosticată la timp, boala cronică de rinichi poate fi tratată, reducându-se astfel riscul complicaţiilor şi numărul deceselor cauzate de acestea.

 

Fundatia Metropolis contribuie de 20 ani la construirea unei lumi în care oamenii zâmbesc, prin crearea accesului acestora la sănătate, educaţie şi dezvoltare emoţională echilibrată. Fundaţia se concentrează pe asistenţă socială pentru copiii vulnerabili din centrele proprii şi partenere, pe renovarea spitalelor publice din bani privaţi, dar şi pe susţinerea cauzelor individuale verificate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici