1 DECEMBRIE: Zeci de oameni au alergat 33 de kilometri, de la Aiud la Alba Iulia, de Ziua Naţională | GALERIE FOTO

Douăzeci de persoane au alergat 33 de kilometri pentru a sărbători Ziua Naţională la Alba Iulia, la iniţiativa lui Levente Polgar, cetăţean român de etnie maghiară care promovează armonia între etnici. Pe traseu, ei au fluturat drapelul tricolor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

419 afișări
Imaginea articolului 1 DECEMBRIE: Zeci de oameni au alergat 33 de kilometri, de la Aiud la Alba Iulia, de Ziua Naţională | GALERIE FOTO

1 DECEMBRIE: Zeci de oameni au alergat 33 de kilometri, de la Aiud la Alba Iulia, de Ziua Naţională

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

După ce au ajuns la Alba Iulia, Levente Polgar, care a avut această iniţiativă, a ţinut un discurs în faţa Sălii Unirii, locul unde s-a semnat Actul de Unire, îndemnând la pace şi armonie între etnii.

Levente Polgar, care a rămas fără o mână de la vârsta de şase ani, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că alergătorii nu au întâmpinat probleme pe traseu.

”Am avut parte de un traseu minunat, de mult bun simţ din partea şoferilor din trafic. Nu am întâmpinat probleme şi astăzi, de 1 Decembrie, voi încuraja pacea între etnii. Îmi doresc, cum sărbătoresc eu Ziua Naţională a României, ca şi celelalte etnii să îşi poată serba în voie şi în pace şi armonie ziua lor. E un îndemn către pace, convieţuire şi un semn de respect reciproc. Port cu mândrie tricolorul şi am declarat de la început că aceşti 33 de kilometri anual îi dedic militarilor căzuţi în teatrele de operaţiuni. Cu toată simpatia le declar tot respectul meu”, a spus Levente.

Acesta a adăugat că iniţiativa de a alerga de la Aiud la Alba Iulia a fost făcută publică, pentru a i se alătura şi alţii, iar în final au fost 20 de persoane care au făcut tot traseul.

”Am respect faţă de ţara pentru care trăiesc, îmi arăt sentimentul de dragoste faţă de semenii cu care convieţuiesc zi de zi. Eu fiind de etnie maghiară, merg pe stradă şi vorbesc limba aceasta, trăim în armonie. Voi transmite de pe treptele Sălii Unirii sentimente de dragoste, convieţuire paşnică, în armonie, de încurajare. Să începem să coasem rana care a fost cândva. Acum ar trebui să ne uităm spre viitor, să nu ne mai uităm spre trecut, să trăim prezentul şi să ne uităm spre viitor”, a spus Levente.

Unul dintre cei care i s-a alăturat este Iancu Avram, din Petroşani, un cunoscut sportiv care străbătut Dunărea înot.

”Am înotat tot cursul Dunării, 2.860 de kilometri, iar acum mă bucur alături de întreaga naţiune, de Ziua Naţională. Am alergat la iniţiativa lui Levente, iniţiativă pe care o laud şi o apreciez foarte mult. Am alergat cu drapelul. Dacă un român de etnie maghiară a venit cu această idee mi s-a părut extraordinar şi am zis să mă alături”, a spus Iancu Avram.

Levente Polgar este un sportiv cunoscut din judeţul Alba, care a participat la multe curse de cel puţin 100 de kilometri, iar în urmă cu un an a alergat de la Vama Jimbolia, la Vama Veche, pentru a strânge fonduri pentru copiii bolnavi de cancer. Traseul l-a finalizat în două săptămâni.

La vârsta de şase ani, Levente Polgar a fost lovit de un tren în gara Aiudului, moment în care şi-a pierdut şi o mână.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici