1 din 10 copii au rămas cu simptome după COVID-19, arată un sondaj din Israel

  • Aproximativ 1 din 10 copii au rămas cu simptome după recuperarea de la COVID-19, deşi acest număr a scăzut cu mai mult de jumătate odată cu trecerea lunilor, a arătat un sondaj al Ministerului Sănătăţii din Israel.
  • Boala severă a noului coronavirus este cea mai frecventă la adulţi, dar există o lipsă de date despre impactul virusului asupra tinerilor, care sunt mult mai puţin predispuşi la complicaţii grave, a spus Ministerul.
948 afișări
Imaginea articolului 1 din 10 copii au rămas cu simptome după COVID-19, arată un sondaj din Israel

1 din 10 copii au rămas cu simptome după COVID-19, arată un sondaj din Israel

În iunie, Ministerul Sănătăţii din Israel a efectuat un sondaj telefonic în rândul a 13.834 de părinţi ai copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani care şi-au revenit după COVID-19, întrebând dacă copiii lor au simptome persistente, inclusiv probleme de respiraţie, letargie şi pierderea mirosului şi a gustului, potrivit Reuters.

Ministerul a declarat că 11,2% dintre copii au prezentat unele simptome după recuperare. Cifra a scăzut la 1,8%-4,6% la şase luni de la boala acută, copiii mai mari fiind cei care au suferit cel mai mult, pe termen lung.
 
Sondajul a fost realizat în perioada în care israelienii de 12-15 ani deveneau eligibili pentru vaccinare. Israelul le-a permis tinerilor de 16-18 ani să se vaccineze cu câteva luni mai devreme.
 
Un sondaj britanic recent arată că până la unul din şapte copii pot avea simptome legate de coronavirus după câteva luni de la testarea pozitivă pentru COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici