100 de angajaţi din Penitenciarul Colibaşi protestează. Ei cer demiterea ministrului Justiţiei / Proteste şi în singurul penitenciar de femei din ţară, de la Târgşoru Vechi - VIDEO

100 de angajaţi din Penitenciarul Colibaşi şi Penitenciarul - Spital Colibaşi protestează joi în faţa celor două penitenciare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de penitenciar şi a inechităţilor salariale, potrivit unui comunicat al Sindicatului Omnia.

1217 afișări
Imaginea articolului 100 de angajaţi din Penitenciarul Colibaşi protestează. Ei cer demiterea ministrului Justiţiei / Proteste şi în singurul penitenciar de femei din ţară, de la Târgşoru Vechi - VIDEO

100 de angajaţi din Penitenciarul Colibaşi protestează. Ei cer demiterea ministrului Justiţiei

"100 de angajaţi din Penitenciarul Colibaşi şi Penitenciarul - Spital Colibaşi protestează astăzi 06.10.2016 în faţa celor două penitenciare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de penitenciar şi a inechităţilor salariale. Alături de colegii care vor protesta în faţa penitenciarelor de la Târgşor, Miercurea Ciuc, şi Oradea aceştia cer demiterea ministrului Raluca Prună pentru incompetenţă", se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Săptămâna viitoare fiecare angajat va depune plângeri prealabile împotriva directorilor de penitenciare, aceştia fiind ameninţaţi de mii de procese în contencios administrativ şi de plângeri penale

Angajaţii din închisori îi reproşează ministrului Raluca Prună "lipsa de profesionalism în gestionarea problemelor sistemului penitenciar şi lipsa de interes pentru condiţiile de lucru ale personalului care lucrează exact în aceleaşi condiţii mizerabile pe care le deplânge, ori de câte ori are ocazia, în cazul deţinuţilor".

Sindicaliştii reamintesc că sunt peste 1,5 milioane de ore suplimentare, iar directorii penitenciarelor şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au luat deja măsura amânării acordării unor concedii şi au notificat beneficiarii de forţă de muncă referitor la posibilitatea iminentă a sistării colaborării din lipsă de personal. Potrivit estimărilor ANP, există un deficit de 8.000 de angajaţi la nivelul sistemului penitenciar.

"Ministrul justiţiei refuză să pună în aplicare măsuri salariale compensatorii aprobate de Guvern pentru tot sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, deşi legea (OUG 20/2016) face referire expresă la angajaţii penitenciarelor ca şi beneficiari, pretextând că încă nu s-a hotărât şi cerând - în mod repetat - termene pentru a lua o decizie, deşi termenul de aplicare este depăşit", potrivit documntului citat.

Protestele angajaţilor din penitenciare vor continua până la soluţionarea revendicărilor. Personalul continuă sa refuze sa efectueze ore suplimentare, iar săptămâna viitoare vor fi organizate alte proteste in fata penitenciarelor. Începând cu jumătatea lunii octombrie protestele se vor muta în faţa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a Ministerului Justiţiei.

Aproximativ 50 de angajaţi ai singurului penitenciar de femei din ţară, situat la Târgşoru Vechi, judeţul Prahova, au protestat, joi, în faţa închisorii, şi au scandat “Vrem respect” sau “Echitate”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei circa 50 de angajaţi ai Penitenciarului Târgşoru Vechi care au protestat au scandat lozinci precum “Demisia”, “Jos Guvernul odios”, “Vrem respect” sau “Echitate”.

Protestatarii au declarat că vor condiţii mai bune de muncă şi salarii.

“Penitenciarul Târgşoru funcţionează la cota de avarie. Avem foarte multe ore suplimentare care nu mai pot fi recuperate şi nici nu mai pot fi plătite. Probleme noastre le cunoaşteţi, sunt la nivel naţional: condiţii de muncă impropii şi neadecvate, lipsa mare de personal, etc. Noi nu putem acoperi toate secţiile cu personal specializat", a declarat viceliderul Sindicatului "Equitas", Arian Grigoroiu.

Sindicaliştii s-au plâns că angajaţii nu îşi pot lua concediile de odihnă pentru că nu există personal suficient.

“Orele suplimentare ... vor rămâne oamenii cu ele. Este singurul Penitenciar de femei din ţară. Ca unitatea să funcţioneze bine, numărul de posturi este 440, iar noi avem acum prevăzute doar 249 de posturi, din care sunt ocupate 212. Oamenii se uzează, devin stresaţi şi nu pot să-şi mai efectueze normal serviciul”, a afirmat preşedintele Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare, filiala Târgşor, Muja Chirca.

Protestul a durat aproximativ o oră şi jumătate, fără ca activitatea din penitenciar să fie afectată.

Protestele angajaţilor din penitenciare vor continua până la soluţionarea revendicărilor. Personalul continuă sa refuze sa efectueze ore suplimentare, iar săptămâna viitoare vor fi organizate alte proteste în faţa penitenciarelor. Începând cu jumătatea lunii octombrie protestele se vor muta în faţa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a Ministerului Justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici