100 de mercenari Wagner sperie Polonia. Premierul de la Varşovia a prezentat situaţia la radio

„Acum, situaţia este şi mai periculoasă”, a declarat, folosind cuvinte alarmante, premierul Mateusz Morawiecki.

1871 afișări
Imaginea articolului 100 de mercenari Wagner sperie Polonia. Premierul de la Varşovia a prezentat situaţia la radio

100 de mercenari Wagner sperie Polonia. Premierul de la Varşovia a prezentat situaţia la radio

Peste 100 de mercenari din grupul Wagner staţionaţi în Belarus s-au deplasat către Coridorul Suwalki (cunoscut şi ca Breşa Suwalki) care leagă Polonia de statele baltice şi desparte Belarus şi regiunea Kaliningrad a Federaţiei Ruse, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki.

„Acum, situaţia este şi mai periculoasă. Avem informaţii că peste 100 de mercenari din grupul Wagner s-au deplasat spre coridorul Suwalki de lângă Grodno, Belarus”, a declarat Morawiecki la radio RMF, după cum a raportat postul polonez Polsat News.

Putin spune că vrea pace

Pe front, politica de agresiune dusă de Rusia nu pare să se oprească. În ciuda politicii ţărilor occidentale care „operează exclusiv în propriile lor interese în orice conflict internaţional, Rusia este pregătită să caute o soluţie paşnică pentru Ucraina”, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, în timpul unui prânz de lucru cu liderii delegaţiei ţărilor africane.

„Au uitat că au distrus situaţia din Sudan? - a spus Putin referindu-se la ţările occidentale conform Interfax - au uitat ei ce au făcut în Siria? Nu le pasă de Carta ONU, îşi amintesc de dreptul internaţional doar atunci când cred că pot folosi aceste instrumente împotriva cuiva, în cazul de faţă, Rusia. Nu vor reuşi, e prea primitiv. Şi dacă doresc ca cineva să respecte Carta Naţiunilor Unite şi alte prevederi ale dreptului internaţional, ar trebui să fie preocupaţi să respecte aceleaşi prevederi. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu vrem să căutăm o soluţie paşnică a conflictului”, a spus Putin.

„Abordarea şi ideile dumneavoastră – a continuat el adresându-se liderilor africani – sunt în conformitate cu prevederile planului paşnic de soluţionare a situaţiei din Ucraina prezentat de China în februarie”. Potrivit preşedintelui rus, Rusia nu încalcă Carta Naţiunilor Unite, ci operează în deplină conformitate cu aceasta: „Astăzi ne spun că încălcăm Carta Naţiunilor Unite. Eu nu cred acest lucru. Într-adevăr, sunt încrezător că operăm în deplină conformitate cu Carta Naţiunilor Unite”, a conchis el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici