130 de militari spanioli cu 6 avioane Eurofighter Typhoon vor ajunge la baza Mihai Kogălniceanu

  • 130 de militari spanioli cu 6 aeronave Eurofighter Typhoon vor vor ajunge la baza Mihail Kogălniceanu pentru misiuni de Poliţie Aeriană.
  • Dislocarea detaşamentului spaniol în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO
1248 afișări
Imaginea articolului 130 de militari spanioli cu 6 avioane Eurofighter Typhoon vor ajunge la baza Mihai Kogălniceanu

130 de militari spanioli cu 6 avioane Eurofighter Typhoon vor ajunge la baza Mihai Kogălniceanu

„Un detaşament al Forţelor Aeriene Spaniole, format din aproximativ 130 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi având în dotare şase aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în lunile februarie şi martie, împreună cu aeronavele F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR şi militarii Forţelor Aeriene Române”, au transmis reprezentanţii MApN.

Conform acestora, misiunile de Poliţie Aeriană şi antrenamentele desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii dintre Forţele Aeriene Române şi Forţele Aeriene Spaniole.

Dislocarea detaşamentului spaniol în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianţei atât în zona de nord, cât şi în zona de sud şi demonstrează unitatea şi determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate, potrivit MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spaniole,
avioane,
mapn

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici