Veşti bune: Doar 15 cazuri de gripă confirmate în România faţă de circa 500 în aceeaşi perioadă a anului trecut

  • Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă 15 cazuri confirmate de gripă în săptămâna 28 decembrie - 3 ianuarie, faţă de aproape 500 în săptămâna similară a sezonului trecut.
  • Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.
5791 afișări
Imaginea articolului Veşti bune: Doar 15 cazuri de gripă confirmate în România faţă de circa 500 în aceeaşi perioadă a anului trecut

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 24.187, cu 39% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (39.657) şi cu 12.4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (27.633).

În săptămâna 28 decembrie - 3 ianuarie, au fost raportate la nivel naţional 15 cazuri de gripă clinică faţă de 487 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului anterior.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Până la data de 3 ianuarie, au fost vaccinate antigripal 1.697.583 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici