15 mai, ultima zi de zbor pentru aeronavele MiG-21 LanceR

Ultimele zboruri cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forţelor Aeriene Române vor avea loc în data de 15 mai 2023, în cadrul ceremoniilor organizate cu acest prilej începând cu ora 11.00 la bazele din Câmpia Turzii, Borcea şi Bacău, anunţă MApN.

551 afișări
Imaginea articolului 15 mai, ultima zi de zbor pentru aeronavele MiG-21 LanceR

15 mai, ultima zi de zbor pentru aeronavele MiG-21 LanceR

Ultimele zboruri cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forţelor Aeriene Române vor avea loc în data de 15 mai 2023, în cadrul ceremoniilor organizate cu acest prilej începând cu ora 11.00 în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii şi în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea, iar de la ora 12:30 în Baza 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” de la Bacău, potrivit unui comunicat de presă.

Activitatea de la Borcea se va desfăşura în prezenţa ministrului apărării naţionale, Angel Tîlvăr, şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Programul evenimentelor va include ceremonii militare şi religioase, alocuţiuni şi acordarea unor distincţii onorifice, expoziţii statice, decolarea şi trecerea la verticală a aeronavelor MiG-21 LanceR, simultan de pe Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” şi de pe Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă”.

Evenimentul se va încheia cu trecerea la verticală a aeronavelor MiG-21 LanceR decolate de pe cele două baze aeriene şi aterizarea acestora pe Baza 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu”, unde vor fi stocate şi conservate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mapn,
mig 21 lancer,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici