15 migranţi din Siria, Irak şi Afganistan, ascunşi într-o remorcă frigorifică au fost prinşi la Calafat / Au plătit câte 6.000 de euro pentru transport

  • Poliţiştii de frontieră români şi bulgari au controlat camionul.
  • Cei 15 bărbaţi fiind preluaţi de autorităţile bulgare.
  • Intenţia migranţilor era de a ajunge în Italia.
249 afișări
Imaginea articolului 15 migranţi din Siria, Irak şi Afganistan, ascunşi într-o remorcă frigorifică au fost prinşi la Calafat / Au plătit câte 6.000 de euro pentru transport

15 migranţi din Siria, Irak şi Afganistan, ascunşi într-o remorcă frigorifică au fost prinşi la Calafat / Au plătit câte 6.000 de euro pentru transport

Poliţiştii de frontieră din Calafat au prins 15 migranţi din Siria, Irak şi Afganistan care au încercat să intre ilegal în România ascunşi în remorca frigorifică a unui camion condus de un cetăţean grec. Migranţii au plătit câte 6.000 de euro pentru transport.

La intrarea în ţară s-a prezentat, luni, un cetăţean grec la volanul unui camion înmatriculat în Bulgaria. Acesta era însoţit de un conaţional care avea calitatea de şofer de rezervă. Camionul tracta o remorcă frigorifică goală, având destinaţia Italia.

Poliţiştii de frontieră români şi bulgari au controlat camionul şi au găsit, într-un loc special amenajat în partea din faţă a remorcii frigorifice, 15 bărbaţi.

Poliţiştii au stabilit faptul că şase bărbaţi sunt din Siria, cinci din Irak şi patru din Afganistan, având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în remorcă pe teritoriul Greciei, cu o zi în urmă, fiind ajutaţi de un cetăţean a cărui identitate nu o cunosc, plătind 6.000 de euro fiecare, cu intenţia de a ajunge în Italia.

De asemenea, cei doi şoferi au susţinut că nu aveau cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul marfă.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria migranţilor, şoferii greci şi cei 15 bărbaţi fiind preluaţi de autorităţile bulgare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici