2 ucraineni, printre care un tânăr care primise ordin de încorporare, salvaţi din munţi în Maramureş

Doi bărbaţi din Ucraina, printre care şi un tânăr care a plecat de acasă după ce a primit ordin de încorporare, au fost salvaţi în noaptea de marţi spre miercuri din Munţii Maramureşului de echipajele Salvamont şi ale Poliţiei de frontieră.

1625 afișări
Imaginea articolului 2 ucraineni, printre care un tânăr care primise ordin de încorporare, salvaţi din munţi în Maramureş

2 ucraineni, printre care un tânăr care primise ordin de încorporare, salvaţi din munţi în Maramureş

Potrivit Salvamont Maramureş, apelul a fost făcut la 112 de soţia unui tânăr de 22 ani, rătăcit în munţii Maramureşului.

„Acesta a plecat de ieri dimineaţă de acasă în urma primirii ordinului de încorporare şi i-a spus soţiei că va încerca să ajungă în România cu orice preţ. Băiatul nu a mai putut fi contactat azi, nu are semnal la telefon, e echipat de iarnă şi ultima locaţie pe care a obţinut-o soţia lui a fost acum 3 ore, acesta fiind se pare deja în România nu departe de zona de frontieră cu Ucraina”, spuneau marţi seara salvamontiştii.

În căutare a pornit o echipă de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureş împreună cu o echipă a Poliţiei de Frontieră.

„Adineauri echipele de căutare salvare ale SPJ Salvamont Maramureş împreună cu colegii de la Poliţia de Frontieră Poienile de sub Munte au reuşit să găsească 2 cetăţeni ucrainieni, unul din ei fiind băiatul de 22 ani pentru care s-a dat alarma. Al treilea ucrainean (din spusele celor 2) nu a mai trecut frontiera întorcându-se din drum”, au transmis salvatorii montani.

Potrivit acestora, cei doi erau obosiţi, uzi, nemâncaţi, în hipotermie uşoară.

Cei doi ucrainieni au fost predaţi echipajelor medicale venite în sprijin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici