Video 200 de mineri au protestat în curtea Complexului Energetic Hunedoara - VIDEO

200 de mineri au protestat în curtea Complexului Energetic Hunedoara, fiind nemulţumiţi de denunţarea contractului colectiv de muncă de către administratorul judiciar.

342 afișări

UPDATE 19:30 Protestul minerilor de la Complexul Energetic Hunedoara s-a încheiat; la Mintia continuă greva foamei

Protestul minerilor de la Complexul Energetic Hunedoara s-a încheiat, liderii de sindicat urmând să înceapă discuţii pentru negocierea unui nou contract colectiv de muncă, în timp ce la Mintia continuă greva foamei.

Liderul Sindicatului "Muntele", Petre Nica, a declarat corespondentului MEDIAFAX că minerii au înaintat un memorandum premierului prin care cer demararea accesării subvenţiei pentru cele patru exploatări miniere cu continuarea activităţii de producţie până în 31 decembrie 2018 şi modificarea Legii pensiilor, în sensul revenirii la modul de calcul al numărului de puncte.

Ortacii au renunţat la protest după aproximativ trei ore şi au anunţat că aşteaptă rezolvarea problemelor lor.

În cursul zilei de joi, liderii de sindicat vor porni discuţiile pentru negocierea unui nou contract colectiv de muncă.

În schimb, la Mintia, în jur de 80 de energeticienii se află de 32 de ore în greva foamei, ei petrecându-şi noaptea în sediul termocentralei. Aceştia aşteaptă un răspuns de la administraţia CEH, în urma întâlnirii reprezentanţilor Ministerului Energiei şi cei ai Comisiei Europene care vor discuta despre situaţia Complexului.

Energeticienii spun că dacă se vor găsi soluţii pentru ei, vor renunţa la greva foamei, dacă nu, vor continua protestul.

Marţi, circa două sute de mineri au protestat în curtea Complexului Energetic Hunedoara, fiind nemulţumiţi de denunţarea contractului colectiv de muncă de către administratorul judiciar.

Administratorul judiciar al companiei intrată în insolvenţă în luna ianuarie a denunţat, vineri, contractul colectiv de muncă, astfel că angajaţii CEH rămân doar cu drepturile stipulate în contractele individuale de muncă. Reprezentanţii CEH au declarat că administratorul judiciar a denunţat contractul colectiv de muncă întrucât societatea intenţionează să se reorganizeze.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici