21 de elevi de la Colegiul Ion Minulescu din Slatina, la spital cu toxiinfecţie alimentară

21 de elevi cu vârste între 6 şi 18 ani, de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, judeţul Olt, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, iar 14 dintre ei au rămas internaţi, informează, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică.

369 afișări
Imaginea articolului 21 de elevi de la Colegiul Ion Minulescu din Slatina, la spital cu toxiinfecţie alimentară

21 de elevi de la Colegiul Ion Minulescu din Slatina, la spital cu toxiinfecţie alimentară

Potrivit DSP Olt, marţi după-amiaza, s-au prezentat în Serviciile UPU şi Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, 21 de copii cu vârste cuprinse între 6-18 ani cu simptomatologie digestivă.

Copiii aveau greţuri, vărsături, scaune diareice, durere de cap, frisoane şi dureri abdominale.

14 copii au fost internaţi, dintre care 11 în secţia de Boli Infecţioase şi 3 în secţia Pediatrie. 10 copii au forme uşoare de boală, iar patru dintre ei au forme medii.

„Tabloul clinic sugerează o suspiciune de tofiinfecţie alimentară prin consum comun de alimente. S-a declansat ancheta epidemiologică. S-au recoltat probe biologice pentru stabilirea etiologiei (vărsături, scaune) de la bolnavi, la internare. Probele sunt în lucru în laboratorul DSP (9 probe). S-a demarat acţiunea de investigare în obiectiv (bucătăria Colegiului Naţional Ion Minulescu) pentru identificarea alimentelor incriminate, starea de sănătate a personalului deservant, condiţiile igienico-sanitare ale obiectivului, identificarea materiilor prime”, arată DSP Olt.

Ancheta este derulată de DSP şi de DSVSA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici