22 de controale la staţiile GPL din Sectorul 5: au fost date 9 amenzi

Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 5 au efectuat duminică ample controale de specialitate la operatorii economici care desfăşoară activitatea de comerţ cu combustibil de tip GPL.

527 afișări
Imaginea articolului 22 de controale la staţiile GPL din Sectorul 5: au fost date 9 amenzi

Sursa foto: Primăria Sectorului 5

Pe linie comercială au fost efectuate un număr de 22 controale la staţii GPL din Sectorul 5.

În urma controalelor au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.200 lei pentru neregulile constatate.

„Totodată, poliţiştii din cadrul Serviciului Protecţia Mediului şi Ecologie Urbană au aplicat două sancţiuni în valoare totală de 3.000 lei. Pentru aspectele ce nu au putut fi stabilite la faţa locului, reprezentanţii societăţilor au fost invitaţi la sediul Primăriei Sectorului 5 pentru definitivarea controlului.

Pentru staţia GPL situată pe Strada Fabrica de Chibrituri nr. 5, chiar în vecinătatea Primăriei Sectorului 5, a fost demarată procedura privind dezafectarea.

La adresa din B-dul Tudor Vladimirescu nr. 50-58 s-a întocmit nota de constatare ca urmare a prezentării tuturor documentelor solicitate.

„Pentru aspectele ce exced sferei de competenţă, Primăria Sectorului 5, prin Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 5 a făcut adrese către instituţiile abilitate ale statului spre competenta soluţionare. Planul de acţiune este în curs de desfăşurare”, potrivit comunicării oficiale a Primăriei Sectorului 5.

„Este inadmisibil faptul că anumite instituţii dau avize de funcţionare, fără a cere şi a verifica autorizaţia de construire, fără de care nu poţi obţine niciun alt aviz. Instituţiile care au eliberat avize de funcţionare fără a cere şi verifica autorizaţia de construire sunt în culpa. Trebuie urgent modificată legislaţia, pentru a scăpa de aceste bombe cu ceas situate lângă blocuri, în parcări şi lângă sediile instituţiilor. Încă din 2021 am făcut controale la staţiile GPL de pe raza Sectorului 5 şi am amendat acele staţii care funcţionează ilegal. Am făcut toate demersurile legale şi i-am acţionat în instanţă pe cei care îşi desfăşoară activitatea ilegal, dar aceştia funcţionează în continuare, fără să le pese de viaţa oamenilor, în lipsa unei decizii din partea instanţiei. Eu nu vreau să mai trec iar printr-o tragedie cum a fost cea de la Colectiv!”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Opt dintre staţiile GPL de pe raza sectorului au fost sancţionate încă din 2021, în urma unor controale dispuse de primarul Sectorului 5, pentru că nu aveau autorizaţie de construire.

Autorizaţia de funcţionare nu este eliberată de Primăria Sectorului 5, ci de organele competente în domeniu. De asemenea, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) este cel care emite raportul de protecţie la explozie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici