25 de troleibuze electrice, cu wifi şi senzori 3D, pentru transportul public din Cluj-Napoca | VIDEO

Un număr de 25 de troleibuze electrice, cu wifi, senzori 3D şi sistem de numărare a pasagerilor au fost puse în circulaţie, marţi, de Primăria Cluj-Napoca, ajungându-se ca jumătate din flota de transport public a oraşului să fie electrică, nepoluată.

2015 afișări
Imaginea articolului 25 de troleibuze electrice, cu wifi şi senzori 3D, pentru transportul public din Cluj-Napoca | VIDEO

25 de troleibuze electrice, cu wifi şi senzori 3D, pentru transportul public din Cluj-Napoca | VIDEO

Primarul Emil Boc a declarat, marţi, că administraţia locală îşi propune ca în 2026 întreg transportul în comun să fie electric.

„Am pus în circulaţie primele 26 de troleibuze din cele 50 achiziţionate de Primărie împreună cu Compania de Transport Public (CTP) din fonduri europene, fiind cele mai moderne de pe piaţa europeană şi mondială. Au aer condiţionat şi podea joasă, wifi, sistemele moderne de comunicare în interior, sistem de supraveghere video la interior şi la exterior. Prin această investiţie, 50% din flota de transport public a oraşului este electrică, nepoluantă, obiectivul fiind ca în 2026 întreaga flotă să fie nepoluantă. Odată cu introducerea în trafic a noilor troleibuze, 66% din flota de transport public de 370 de mijloace – autobuze, troleibuze şi tramvaie - este nouă”, a spus Boc.

De asemenea, troleibuzele sunt echipate cu sistem de numărare a călătorilor, având un sistem cu senzori inteligenţi 3D şi cu un analizor de date, care permit urmărirea şi înregistrarea numărului de călători transportaţi pe anumite intervale de timp, staţie, linie, număr vehicul.

Troleibuzele sunt produse în Polonia, preţul unuia fiind de aproape 3 milioane de lei, cu TVA inclus.

Prin achiziţionarea celor 50 de troleibuze noi se vor înlocui 50 de troleibuze vechi care ce circulă pe patru linii din oraş.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici