27 de elevi ai unui liceu militar din Ucraina au ajuns la Colegiul Militar din Breaza

27 de elevi ai unui liceu militar din Ucraina, refugiaţi în România, au ajuns sâmbătă la Colegiul Naţional Militar din Breaza. Ei îşi vor continua studiile în sistem online, cu profesori din Ucraina.

1030 afișări
Imaginea articolului 27 de elevi ai unui liceu militar din Ucraina au ajuns la Colegiul Militar din Breaza

27 de elevi ai unui liceu militar din Ucraina au ajuns la Colegiul Militar din Breaza

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN) este vorba de 27 de elevi refugiaţi, 15 băieţi şi 12 fete, care au sosit în România însoţiţi de un cadru didactic şi de un ofiţer din Armata Ucraineană.

Elevii, care provin din mai multe zone din Ucraina, inclusiv Donbas, îşi vor continua studiile, în fomat online, cu profesori din Ucraina. În acest scop, ei au laptopuri proprii şi echipamente wifi.

MApN susţine că grupul din Ucraina a intrat în România joi, prin punctul de trecere al frontierei Isaccea. Elevii au fost cazaţi, iniţial, în internatul Liceului „Brad Segal” din municipiul Tulcea, de unde au fost duşi la Breaza cu mijloace de transport asigurate de autorităţile locale din Tulcea. Pe parcursul drumului au fost însoţiţi de un echipaj de poliţie militară.

„La sosirea în sediul colegiului militar, elevii ucraineni au fost întâmpinaţi de o echipă formată din cadre militare şi elevi, au făcut triajul epidemiologic, au fost cazaţi şi au luat masa.
Colegii lor români le-au pregătit mesaje în limba ucraineană şi mici cadouri de bun-venit, ca de la copil la copil – dulciuri, jucării de pluş şi obiecte de strictă necesitate. Cele 12 fete au primit mărţişoare şi flori”, a transmis MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici