300 de angajaţi ai Apelor Române, gata să intervină în caz de inundaţii

Circa 300 de angajaţi ai Apelor Române sunt pregătiţi să intervină cu utilaje în zonele potenţial afectate de inundaţii, a transmis sâmbătă după-amiaza Ministerul Mediului.

174 afișări
Imaginea articolului 300 de angajaţi ai Apelor Române, gata să intervină în caz de inundaţii

Echipele de intervenţie organizate la nivelul Administraţiilor Bazinale de Apă şi al Sistemelor de Gospodărire a Apelor, ca urmare a emiterii avertizărilor hidro-meteorologice de Cod Galben şi Cod Portocaliu, din această dimineaţă, sunt coordonate de secretarul de stat din Ministerul Mediului, Adriana Petcu.

Conform Administraţiei Naţionale „Apele Române”, sunt mobilizaţi, pentru intervenţie, circa 300 muncitori şi personal deservent, precum şi utilaje.

Din dotarea formaţiilor de intervenţie rapidă ale ABA Argeş-Vedea, ABA Jiu, ABA Olt, ABA Buzău Ialomiţa şi ABA Banat, sunt gata să acţioneze, în teren, zeci de buldozere, excavatoare, autoplatforme de transport, autovehicule pentru transport materiale, tractoare, motopompe transportabile, basculante şi încărcătoare frontale.

„Primăriile, dar şi populaţia din zonele unde sunt valabile avertizările hidrologice de Cod Galben şi, mai ales, Cod Portocaliu trebuie să fie atente la mesajele emise de autorităţi. Utilajele ANAR sunt pregătite pentru intervenţie, acolo unde se va impune. Este foarte important ca, în această perioadă, să fie evitate activităţile în zona cursurilor de apă aflate în arealul avertizării hidrologice”, a subliniat secretarul de stat Adriana Petcu.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a convocat sâmbătă Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă (CMSU), ca urmare a avertizărilor hidrologilor şi meteorologilor privind pericolul de inundaţii din mai multe zone ale ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici