33 de morţi în urma inundaţiilor din Coreea de Sud

Cadavrele a şase persoane blocate într-un tunel inundat de ploile torenţiale din centrul Coreei de Sud au fost recuperate duminică, au anunţat pompierii, ridicând la 33 numărul morţilor, transmite Reuters.

129 afișări
Imaginea articolului 33 de morţi în urma inundaţiilor din Coreea de Sud

33 de morţi în urma inundaţiilor din Coreea de Sud

Seo Jeong-il, şeful secţiei de pompieri din vestul oraşului Cheongju, a declarat că se estimează că aproximativ 15 vehicule, inclusiv un autobuz, au rămas în pasajul subteran inundat din oraş.

„Ne concentrăm pe operaţiunea de căutare, deoarece este posibil să fie mai multe persoane acolo”, a declarat Seo.

Ministerul de Interne şi Securitate a declarat că 10 persoane erau dispărute, în timp ce ploile torenţiale au provocat alunecări de teren şi inundaţii în întreaga ţară, evacuările vizând 7.866 de persoane.

Korea Railroad Corp a oprit circulaţia unor trenuri începând de sâmbătă, din cauza preocupărilor legate de siguranţă din cauza alunecărilor de teren, a inundării căilor ferate şi a căderilor de pietre.

Preşedintele Yoon Suk Yeol, aflat într-o călătorie în străinătate, i-a cerut premierului să mobilizeze toate resursele disponibile pentru a reduce la minimum numărul victimelor, a anunţat biroul său, în timp ce duminică se aşteaptă alte ploi puternice în peninsula coreeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici