35 de familii care ocupau ilegal un imobil din sectorul 3 al Capitalei, evacuate

Peste 30 de familii care, din octombrie 2009, ocupau ilegal un imobil aparţinând municipalităţii au fost evacuate sâmbătă dimineaţă, măsura fiind luată după ce inspectorii Primăriei Capitalei au constatat că uşa de acces a blocului fusese forţată, iar apartamentele erau ocupate fără forme legale.

81 afișări
Imaginea articolului 35 de familii care ocupau ilegal un imobil din sectorul 3 al Capitalei, evacuate

35 de familii care ocupau ilegal un imobil din sectorul 3 al Capitalei, evacuate (Imagine: PMB/Mediafax Foto)

Acţiunea de evacuare a avut loc în baza dispoziţiei primarului general al Capitalei, la ea participând o sută de agenţi din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, sprijiniţi de echipe ale Jandarmeriei Naţionale şi ale Poliţiei Capitalei.

Acţiunea a debutat vineri, când imobilul de 8 etaje, situat pe strada Nucului din sectorul 3 al Capitalei, a fost pus sub monitorizare. Cele 35 de familii, care au ocupat cu forţa apartamentele încă din luna octombrie a anului trecut îşi lipiseră pe uşi proteste şi puseseră în dreptul fiecarui apartament mesaje că imobilul este ocupat.

Sâmbătă dimineaţă, la 5.45, la faţa locului s-au deplasat echipe de intervenţie ale Poliţiei Locale, inspectori ai Primăriei Capitalei, reprezentanţi ai Direcţiei Investiţii din cadrul PMB, ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, un echipaj de ambulanţă, SMURD, pompieri şi echipe ale Apanova.

Reprezentanţii municipalităţii i-au înştiinţat pe locatarii ilegali că trebuie să părăseacă blocul.

Această măsură a fost luată după ce inspectorii Direcţiei de Control din cadrul Primăriei Bucureşti au constatat că uşa de acces a blocului V 34B a fost forţată, iar apartamentele ocupate de persoane necunoscute care se mutaseră acolo fără forme legale. S-a mai constatat că locatarii ilegali locuiau în imobil chiar dacă acesta nu era racordat la utilităţi. În acest sens, primarul general al Capitalei a dispus eliberarea, salubrizarea şi conservarea imobilului destinat cazurilor sociale excepţionale, potrivit municipalităţii.

În jurul orei 6 dimineaţa, cei care locuiau fără forme legale în blocul de pe strada Nucului nr.2 au fost deja scoşi din imobil iar reprezentanţii municipalităţii şi ai furnizorilor de utilităţi au început să verifice fiecare apartament în parte. În paralel, echipele de muncitori de la ALPAB, însoţiţi de câte un reprezentant al familiilor evacuate, au scos din apartamente bunurile aparţinând locatarilor.

Imobilul a fost securizat de dispozitivele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti iar ordinea publica a fost menţinută, deşi au existat câteva cazuri în care persoanele evacuate au încercat să protesteze.

În timpul evacuării agenţii Poliţei Locale şi ai Poliţiei Capitalei au descoperit într-unul din apartamente trei plăcuţe de înmatriculare - două cu numere de Germania, unul cu numere de România. Posesorul apartamentului în care s-au găsit placuţele de înmatriculare a încercat să le ascundă în bagajele sale, însă a fost depistat imediat de agenţii locali. Poliţiştii Secţiei 11 au început deja cercetările pentru a stabili provenienţa plăcuţelor şi dacă acestea sunt date în consemn în baza unor fapte infracţionale.

Acţiunea de evacuare s-a terminat, fără incidente, după ce bunurile aparţinând familiilor evacuate au fost scoase din imobil, iar locatarii ilegali mutaţi temporar într-un adăpost situat în Calea Şerban Vodă, arată municipalitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici