4 poliţişti, cercetaţi pentru abuz în serviciu, fals intelectual, compromiterea intereselor justiţie

Patru angajaţi ai IPJ Mureş au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetaţi pentru abuz în serviciu, fals intelectual sau compromiterea intereselor justiţiei.

651 afișări
Imaginea articolului 4 poliţişti, cercetaţi pentru abuz în serviciu, fals intelectual, compromiterea intereselor justiţie

4 poliţişti, cercetaţi pentru abuz în serviciu, fals intelectual, compromiterea intereselor justiţie

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patru poliţişti, doi dintre aceştia fiind lucrători de poliţie în cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 14 Ghindari, unul ocupând funcţia de şef Birou Control Intern în cadrul IPJ Mureş, iar ultimul având funcţia de şef al Poliţiei Staţiunii Sovata.

În sarcina celor doi agenţi din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 14 Ghindari s-a reţinut comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual, iar faţă de şeful Biroului Control Intern şi şeful Poliţiei Staţiunii Sovata se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de compromiterea intereselor justiţiei.

Conform procurorilor, la sfârşitul lunii noiembrie 2022, cei doi agenţi nu au luat măsurile legale obligatorii pentru întocmirea unui dosar penal cu privire la un eveniment sesizat în 26 noiembrie, având ca obiect infracţiunile de furt şi lovirea sau alte violenţe, iar unul dintre cei doi poliţişti a luat o sumă de bani de la un presupus autor, înafara oricărui cadru legal, sub pretextul recuperării prejudiciului.

„În timp ce erau desfăşurate activităţi de urmărire penală de către procuror, cu privire la faptele menţionate mai sus, comise de agenţii de poliţie din cadrul Secţiei 14 de Poliţie Ghindari, în data de 6 şi 7 decembrie 2022, şefa Biroului Control Intern din cadrul IPJ Mureş şi şeful Poliţiei Staţiunii Sovata au divulgat fără drept informaţii confidenţiale din dosar către anumiţi lucrători de poliţie din cadrul Secţiei 14 de Poliţie Ghindari, ceea ce a permis agenţilor de poliţie vizaţi de cercetări să încerce influenţarea martorilor şi întocmirea de documente false, în scopul împiedicării răspunderii penale”, se arată în comunicat.

Faţă de cele patru persoane s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore şi măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile cu impunerea obligaţiei de a nu exercita profesia de poliţist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici