40 de milioane de euro pentru dezvoltarea de centre medicale în mediul rural

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că a finalizat evaluarea proiectelor depuse în cadrul PNRR pentru construirea şi dotarea a 200 de centre comunitare integrate în zonele în care accesul la servicii medicale este deficitar.

536 afișări
Imaginea articolului 40 de milioane de euro pentru dezvoltarea de centre medicale în mediul rural

40 de milioane de euro pentru dezvoltarea de centre medicale în mediul rural

Investiţia totală se ridică la 40 de milioane de euro şi cuprinde construcţia, reabilitarea şi dotarea cu echipamente medicale a 200 de centre comunitare integrate din zonele rurale.

În aceste centre vor funcţiona cabinete pentru medicii de familie, laboratoare de tip „point of care” pentru analize uzuale, cabinete pentru medici specialişti, cabinete pentru moaşe şi cabinete stomatologice.

Potrivit Ministerul Sănătăţii, dezvoltarea asistenţie medicale comunitare o să reducă nivelul actual ridicat al spitalizărilor, pentru multe afecţiuni, iar prin implementarea acestui proiect se va asigura accesul echitabil al pacienţilor la servicii medicale adecvate, indiferent de zona în care locuiesc.

„Asigurarea serviciilor medicale primare pentru toţi cetăţenii României este o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii. Prin PNRR, am reuşit să aprobăm finanţarea pentru construirea şi dotarea a 200 de centre comunitare integrate care vor oferi servicii de asistenţă medicală primară persoanelor care locuiesc în zonele rurale. Toţi oamenii trebuie să aibă acces la îngrijiri medicale adecvate, cât mai aproape de locul în care trăiesc”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici