5 greşeli alimentare comune care nu trebuie făcute în vacanţă

Sezonul estival aduce o perioadă de relaxare şi este uşor să cădem în nişte greşeli alimentare care ne pot compromite starea de bine, aşa că specialiştii vin cu sfaturi despre ce trebuie evitat.

1054 afișări
Imaginea articolului 5 greşeli alimentare comune care nu trebuie făcute în vacanţă

5 greşeli alimentare comune care nu trebuie făcute în vacanţă

Sezonul estival aduce o perioadă de relaxare şi este uşor să cădem în nişte greşeli alimentare care ne pot compromite starea de bine, aşa că specialiştii vin cu sfaturi despre ce trebuie evitat.

EXCESE DE MÂNCAT

Una dintre cele mai mari greşeli este să te complaci în excese alimentare constante doar pentru că eşti în vacanţă, zci experţii. Ne răsfăţăm cu porţii mari, alimente calorice şi dulciuri, fără să fim atenţi la senzaţia de saţietate. Acest lucru poate duce la excesul de calorii zilnice şi la creşterea în greutate. Cei care urmează diete extrem de restrictive şi monotone în timpul anului, odată plecaţi în vacanţă se răsfaţă la excese tocmai pentru că au petrecut prea mult timp limitându-se. Cel mai bine ar fi să urmezi mereu o dietă echilibrată şi flexibilă din care să nu fie nevoie să faci pauză.

HIDRATARE SCĂZUTĂ

În perioada vacanţelor este obişnuit să uiţi să bei suficient. E vorba despre hifratare, nu despre alcool. Căldura verii şi activităţile în aer liber pot duce la creşterea transpiraţiei şi a deshidratării, iar consumul de alcool poate afecta negativ sănătatea şi echilibrul corpului. Cel mai bine este să evitaţi exagerarea cu alcoolul şi băuturile dulci: acestea pot conţine cantităţi mari de zahăr şi calorii goale, care afectează negativ sănătatea şi gestionarea greutăţii. De asemenea, se întâmplă să confundăm senzaţia de sete cu foamea, determinându-ne să căutăm răcoare în îngheţate, mai ales în zilele petrecute la plajă. O soluţie simplă este să anticipezi setea purtând mereu cu tine o sticlă de apă proaspătă.

FRUCTE ŞI LEGUME

În vacanţă este uşor să treci cu vederea consumul de fructe şi de legume proaspete. Optăm adesea pentru alimente mai calorice şi avem tendinţa de a neglija aportul de nutrienţi esenţiali. Este important să încercaţi să includeţi porţii de fructe şi legume în alegerile alimentare, chiar şi în perioada estivală.

SĂRIŢI MESELE

O altă greşeală care nu se face este săriţi peste mesele principale: menţinerea regularităţii în program este esenţială pentru o dietă sănătoasă. Schimbarea excesivă a obiceiurilor poate duce la gustări improvizate sau la supraalimentarea în timpul meselor. Săritul peste prânz sau înlocuirea lui cu îngheţata ne expune la episoade de foame bruscă sau de mâncare excesivă. 

LIPSA ACTIVITĂŢII FIZICE 

Se poate întâmpla să reducem sau să neglijăm cu totul activitatea fizică. Este esential să dăm spaţiu mişcării, profitând de timpul liber de care dispunem. De obicei, nu lipsesc oportunităţile de a fi activ: plimbări lungi, înot, explorarea unor locuri noi, jocul pe plajă sau drumeţii. Alternarea momentelor de relaxare şi activitate fizică ne va ajuta să ne simţim bine şi să ne bucurăm din plin de vacanţe, având grijă atât de corpul, cât şi de mintea noastră.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici