56 de pompieri români îi vor schimba pe colegii lor care sting incendiile din Grecia

Un alt contingent format din 56 de pompieri a plecat în Grecia, marţi, pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele nouă zile, au sprijinit autorităţile elene prin misiuni de stingere a incendiilor de pădure şi vegetaţie din Nord-Estul Greciei, în zona oraşului Alexandroupolis.

167 afișări
Imaginea articolului 56 de pompieri români îi vor schimba pe colegii lor care sting incendiile din Grecia

După nouă zile de misiuni desfăşurate în Grecia, alţi 56 de pompieri îi vor schimba pe colegii lor aflaţi pe teritoriul elen.

Contingentul nou, plecat marţi, este format din 56 de pompieri. Aceştia au plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele nouă zile, au sprijinit autorităţile elene prin misiuni de stingere a incendiilor de pădure şi vegetaţie din Nord-Estul Greciei, în zona oraşului Alexandroupolis.

Modulul naţional specializat de stins incendii de pădure, care a plecat spre Grecia în data de 21 august şi care însumează tot 56 de pompieri, se va întoarce în ţară după ce va preda colegilor din cel de-al doilea schimb cele zece autospeciale de stingere dislocate pe teritoriul elen (8 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure şi două autospeciale de stingere de capacitate mare 10.000 l), astfel încât să fie asigurată continuitatea acţiunilor în cazul producerii unor situaţii care necesită intervenţia echipajelor din România.

Măsura de a schimba efectivele a fost dispusă prin Hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, având în vedere solicitarea autorităţilor din Grecia transmisă în perioada 25-26.08.2023 prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, referitoare la nevoia continuării sprijinirii operaţiunilor de stingere a incendiilor de pădure.

Astfel, premierul României, domnul Marcel Ciolacu, a convocat marţi, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a aproba prelungirea misiunii şi schimbarea efectivelor modulului de intervenţie specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Grecia.

Intenţia de sprijin din partea României a fost transmisă, în data de 20 august, către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pompieri,
grecia,
schimb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici