A 11-A ZI DE PROTESTE ÎN CAPITALĂ: Mitingul s-a încheiat. Cei adunaţi în Piaţa Universităţii au fost mai puţini decât în serile precedente

Protestul spontan de la Piaţa Universităţii a continuat şi luni, pentru a unsprezecea seară la rând câteva sute de oameni adunându-se în piaţă şi scandând împotriva clasei politice în general şi a actualei puteri în special, în ciuda deciziei premierului de a demite ministrul de Externe.

1022 afișări
Imaginea articolului A 11-A ZI DE PROTESTE ÎN CAPITALĂ: Mitingul s-a încheiat. Cei adunaţi în Piaţa Universităţii au fost mai puţini decât în serile precedente

A 11-A ZI DE PROTESTE ÎN CAPITALĂ: Mitingul s-a încheiat. Cei adunaţi în Piaţa Universităţii au fost mai puţini decât în serile precedente (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Cei adunaţi luni seară la Piaţa Universităţii din Bucureşti au fost mai puţini decât în serile precedente, la apogeul mitingului în cele două zone de manifestaţie aflându-se cel mult 500 de persoane.

Mulţi dintre cei prezenţi luni seară în piaţă aflaseră despre decizia premierului de a-l demite pe ministrul de Externe Teodor Baconschi, pentru "eroarea politică" de a posta pe blogul personal un text conţinând remarci jignitoare la adresa participanţilor la protestele din serile precedente. Unii dintre ei afişau chiar mesaje legate de revocarea din funcţie a lui Baconschi: "Mâine cine va urma, ghici ghicitoarea mea?" sau "Baconschi - out; Urban - ?; Boc - ?; Băsescu - ?".

Manifestanţii au început să plece încă de la ora 22.00. O jumătate de oră mai târziu, pe scările din faţa Teatrului Naţional se mai aflau doar aproximativ 30 de persoane. Vis-a-vis, la fântâna de la Arhitectură, la aceeaşi oră mai rămăseseră până într-o sută de protestatari, majoritatea tineri, care continuau scandările.

La ora transmiterii acestei ştiri protestul s-a încheiat fără incidente între manifestanţi şi forţele de ordine.

A existat, totuşi, un scandal între câţiva tineri care doreau să afişeze un mesaj împotriva foştilor preşedinţi Iliescu şi Constantinescu, precum şi împotriva actualului şef de stat, pe de-o parte, şi alţi câţiva protestatari, cunoscuţi ca fiind reprezentanţi ai unei asociaţii de revoluţionari apropiate fostului preşedinte Iliescu, pe de altă parte. Scandalul s-a încheiat după câteva îmbrânceli, tinerii renunţând la banner şi părăsind zona.

Un alt moment fierbinte al manifestaţiei a fost apariţia în piaţă a unui ofiţer care, îmbrăcat în uniformă, a ţinut să se alăture protestului şi să-şi declare nemulţumirea faţă de "jignirile repetate" aduse de anumiţi politicieni oamenilor care protestează. În declaraţiile televizate ulterioare, ofiţerul MApN a pronunţat şi numele unuia dintre cei pe care i-a acuzat în piaţă: senatorul PDL Iulian Urban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici