Boc: Ştiu că oamenii nu se încălzesc cu cifre, dar trebuie să înţeleagă că reforma era necesară

Premierul Emil Boc a insistat în Parlament pentru menţinerea stabilităţii economice, spunând că înţelege nemulţumirea oamenilor care nu se pot încălzi cu cifre macroeconomice, dar că aceştia trebuie să înţeleagă că măsurile adoptate de Guvern erau necesare în contextul crizei economice.

675 afișări
Imaginea articolului Boc: Ştiu că oamenii nu se încălzesc cu cifre, dar trebuie să înţeleagă că reforma era necesară

Emil Boc (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Trăim vremuri speciale în lume, în Europa şi în România. Criza a afectat viaţa a miliarde de oameni şi nimeni nu ştie exact când se va încheia această criză sau ce forme noi va îmbrăca", a spus Boc, arătând că în Uniunea Europeană există riscul major de revenire a recesiunii economice.

El a susţinut, în plenul Parlamentului, că guvernarea pe care a preluat-o la sfârşitul anului 2008 "arăta bine pe afară, cu gardul vopsit", dar stătea să se prăbuşească din cauza "lucrurilor ruginite", fiind astfel obligat să adopte măsuri dure de reformă, "cu rezultate pozitive" prin care România a reuşit să obţină din nou statutul de ţară în care se poate investi

"Am ieşit din recesiune, dar suntem încă în plină criză economică. România este însă mai bine pregătită acum şi stă în înţelepciunea noastră să ferim ţara de ce poate fi mai greu din punct de vedere economic", a spus Boc.

Premierul a arătat că ştie problemele oamenilor, care nu se încălzesc cu cifre macoeconomice, şi că este greu de explicat acestora că măsurile adoptate de Guvern erau necesare.

Şeful Guvernului a atenţionat totodată opoziţia că oamenii sunt nemulţumiţi de tot ceea ce înseamnă politică în ultimii 20 ani, astfel că politicienii au obligaţia să îşi schimbe comportamentul, renunţând la aroganţă şi lipsă de comunicare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici