A doua echipă de salvatori trimisă în Turcia se întoarce acasă

Două aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Române, un C-130 Hercules şi un C-27J Spartan aduc în ţară, vineri, cea de-a doua echipă de salvatori trimişi în Turcia pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de cutremure.

118 afișări
Imaginea articolului A doua echipă de salvatori trimisă în Turcia se întoarce acasă

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, două aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Române, un C-130 Hercules şi un C-27J Spartan, execută, vineri, o misiune de transport aerian pe ruta Gaziantep, Turcia - Otopeni, pentru întoarcerea în ţară a celui de-al doilea modul de căutare-salvare, dislocat în data de 8 februarie, în Turcia.

Echipa RO-USAR 02 este compusă din salvatori din cadrul ISU BIF-IGSU, doi medici şi doi asistenţi din cadrul UPU-SMURD Bucureşti, personal specializat cu echipe canine format din patru reprezentanţi cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania, Asociaţia Câinii de Salvare Gugulania, respectiv doi ofiţeri de legătură din cadrul DSU.

Aeronavele vor ateriza vineri, în jurul orei 16.30.

Prima echipă RO-USAR, dislocată în 6 februarie în Turcia, în urma cutremurelor care au afectat ţara, s-a întors miercuri în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici