A fost inaugurată prima linie de trenuri de mare viteză de lângă strâmtoarea Taiwan

China a lansat prima sa linie feroviară de mare viteză, care parcurge malul oceanului, de-a lungul coastei provinciei de sud-est Fujian, lângă strâmtoarea Taiwan.

610 afișări
Imaginea articolului A fost inaugurată prima linie de trenuri de mare viteză de lângă strâmtoarea Taiwan

A fost inaugurată prima linie de trenuri de mare viteză de lângă strâmtoarea Taiwan

Un tren a plecat joi dimineaţă de la Fuzhou, capitala provinciei Fujian din estul Chinei, marcând deschiderea căii ferate de 277 de kilometri dintre Fuzhou, Xiamen şi Zhangzhou, a raportat Xinhua, potrivit Reuters.

Este prima linie rapidă, care traversează podurile din trei golfuri şi atinge viteza maximă de 350 km pe oră, a anunţat presa de stat, citând China State Railway Group Co Ltd, operatorul feroviar al ţării.

Distanţa dintre Fuzhou şi Xiamen, un centru economic şi o zonă turistică, este parcursă în mai puţin de o oră.

În 2022, China avea 42.000 km de cale ferată de mare viteză, iar lungimea tronsoanelor pe care se poate circula cu viteza de 350 km pe oră se apropia de 3.200 km.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tren,
china,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici