VIDEO  A început evacuarea apei din lacul Tăul Mare, unde s-a constatat o avarie la baraj

Duminică la prânz a început evacuarea apei din lacul Tăul Mare, după ce sâmbătă seara autorităţile au intrat în alertă din cauza unei avarii la baraj.

2197 afișări
Imaginea articolului A început evacuarea apei din lacul Tăul Mare, unde s-a constatat o avarie la baraj

Captură video ISU Alba

Prima pompă de mare capacitate a intrat în funcţiune, duminică la prânz, pentru evacuarea apei din lacul Tăul Mare.

Reprezentanţii ISU Alba spun că, într-o primă fază, se va realiza o reducere a nivelului apei.

„Parţial în prima fază, scăderea lacului cu 5 m pentru un grad de risc acceptabil în conformitate cu expertiza întocmită de personalul de specialitate. Ulterior vor fi luate măsuri în dinamică”, a transmis ISU Alba.

Motopompele de mare capacitate au fost transportate în zona barajului cu ajutorul utilajelor grele din cauza faptului că drumul este greu practicabil.

În zonă au ajuns şase motopompe de mare capacitate, care pot evacua 10.000 de litri de apă pe minut. Două motopompe sunt de la ISU Alba, iar celelalte patru de la ISU Hunedoara, ISU Mureş, ISU Cluj şi ISU Bihor.

Potrivit ISU Alba, autorităţile au fost sesizate în noaptea de sâmbătă spre duminică, prin apel la 112, de primarul comunei Roşia Montană cu privire la o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare.

Pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea barajului, a fost dispusă măsura evacuării preventive a localnicilor din avalul Lacului de acumulare Piscicolă Tăul Mare.

Potrivit ISU Alba, 268 de persoane au fost vizate de evacuare. 70 de localnici au plecat la rude, iar alte 14 au solicitat autorităţilor evacuarea şi cazarea în spaţiile puse la dispoziţie. Restul au refuzat evacuarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici