A intrat cu TIR-ul în casa unui bătrân - FOTO şi VIDEO

Un TIR încărcat cu colete aparţinând unei firme de curierat rapid a intrat, în noaptea de luni spre marţi, într-o casă aflată pe marginea DN 2 E 85, în localitatea buzoiană Oreavu, în urma impactului locuinţa fiind afectată aproape în întregime.

261 afișări
Imaginea articolului A intrat cu TIR-ul în casa unui bătrân - FOTO şi VIDEO

A intrat cu TIR-ul în casa unui bătrân (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 1.30, când şoferul unui TIR încărcat cu colete aparţinând unei firme de curierat rapid din Bucureşti a scăpat maşina de sub control, aceasta a părăsit carosbailul şi a intrat direct într-o casă situată pe DN 2 E 85.

TIR-ul s-a înfipt în peretele exterior al locuinţei, iar cabina maşinii de mare tonaj aproape că a intrat în sufragerie, toţi pereţii locuinţei fiind grav avariaţi.

Proprietarul casei distruse, un bărbat în vârstă de 78 de ani, care se odihnea într-o anexă gospodărească din aceeaşi curte, a declarat, după incident, că la prima vedere nu crede că va mai putea locui în imobil, având în vedere riscul existent.

La rândul lor, poliţiştii de la Serviciul Rutier prezenţi la accident au precizat că s-ar fi putut produce o tragedie dacă proprietarul casei ar fi dormit în camera dinspre stradă.

Bărbatul aflat la volanul TIR-ului, în vârstă de 53 de ani, a negat, după accident, că ar fi adormit la volan, cea mai plauzibilă variantă a sa fiind aceea a unei defecţiuni la maşină care să fi dus la pierderea controlului autovehiculului.

Video Stirileprotv.ro

"Nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu am adormit la volan. Am plecat din Bucureşti la ora 23:30 şi oricum mă odihnisem toată ziua. Trebuia să ajung la Suceava. La un moment dat, nu am mai putut să controlez maşina, am ieşit de pe şosea şi m-am oprit acolo unde mă vedeţi. Maşina are asigurare şi are şi inspecţia tehnică periodică la zi", a declarat Vasile Peteanu şoferul autotirului.

Cauza accidentului va fi stabilită în urma unei expertize tehnice a TIR-ului, iar cheltuielile necesare refacerii locuinţei din localitatea Oreavu dar şi pentru repararea maşinii vor fi suportate, cel mai probabil, de şoferul imprudent.

Bărbatul care a produs accidentul pe DN 2 E 85 era angajat de trei zile la firma de curierat rapid, după evenimentul rutier el alegându-se cu dosar penal şi rămâmnând şi fără permis de conducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici