A murit preşedintele Parlamentului European. Italianul David Sassoli avea 65 de ani

Preşedintele Parlamentul European, David Sassoli, a încetat din viaţă marţi, la ora 01:15, la vârsta de 65 de ani.

11801 afișări
Imaginea articolului A murit preşedintele Parlamentului European. Italianul David Sassoli avea 65 de ani

A murit preşedintele Parlamentului European. Italianul David Sassoli avea 65 de ani

Sassoli a murit la spitalul din oraşul italian Aviano, conform informaţiilor comunicate dpa de purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo.

Sassoli a murit cu doar câteva zile înainte de încheierea mandatului său de preşedinte al Parlamentului, format din 705 membri, care urmează să îşi aleagă succesorul la Strasbourg săptămâna viitoare. El se lupta cu o boală gravă, inclusiv pneumonie, din septembrie şi fusese spitalizat de mai multe ori.

Luni, Parlamentul European a confirmat că David Sassoli a fost internat pe 26 decembrie "din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar".

Pe Twitter, Cuillo a precizat că locul şi data la care vor avea loc funeraliile vor fi comunicate în următoarele ore. 

Sassoli şi-a petrecut o mare parte din mandatul său de doi ani şi jumătate ghidând Parlamentul prin dificultatea extraordinară a pandemiei de coronavirus. De asemenea, a contribuit la conducerea unei negocieri dificile privind bugetul pe termen lung al UE, deschizând calea pentru stabilirea unui pachet istoric buget+ plan de redresare de 1 800 de miliarde de euro. La 10 noiembrie 2020, Parlamentul a ajuns la un acord cu Consiliul UE, asigurând adoptarea bugetului 2021-2027.

„Sunt profund întristat de moartea lui David Sassoli. A fost prietenul României şi un lider care a luptat pentru valorile şi principiile europene. Moştenirea sa europeană va dăinui. Gândurile mele sunt îndreptate către familia lui”, este mesajul transmis de Klaus Iohannis pe Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici