A patra zi de proteste pentru zeci de angajaţi ai Institutului "Marius Nasta" din Capitală: Vom continua până când se va reglementa situaţia cu sporurile

Zeci de angajaţi ai Institutului de Pneumofiziologie "Marius Nasta" din Capitală, biologi, asistente, personal administrativ, dar şi medici, au protestat, miercuri, pentru a patra oară în ultima săptămână, în curtea unităţii spitaliceşti, fiind nemulţumiţi de reducerea sporurilor.

324 afișări
Imaginea articolului A patra zi de proteste pentru zeci de angajaţi ai Institutului "Marius Nasta" din Capitală: Vom continua până când se va reglementa situaţia cu sporurile

A patra zi de proteste pentru zeci de angajaţi ai Institutului "Marius Nasta" din Capitală: Vom continua până când se va reglementa situaţia cu sporurile

"S-a primit o notă internă conform căreia fiecare secţie va primi un spor diferenţiat. Vreau să vă spun că noi nu luăm bacilii diferenţiat. Îi înghiţim pe toţi la fel. (...) Pe dispensare, noi avem pacienţi netrataţi, nediagnosticaţi, noi nu ştim dacă ei sunt eliminatori de bacili şi de la noi se face triajul către secţiile de spital. Joi sau vineri vom primi fluturaşii, dar din câte am înţeles, vor fi fără spor", a explicat una dintre angajatele spitalului.

Aceasta a adăugat că protestele vor continua şi în zilele următoare, precizând că managerul institutului este principalul răspunzător pentru această situaţie.

"Vom continua până când se va reglementa situaţia cu sporurile. Noi suntem o echipă, toţi facem aceeaşi muncă, avem contact toţi cu bolnavii de TBC, HIV sau Hepatita B. Această problemă ar trebui luată, în primul rând, de manager pentru că este ordonator de credite. Ar trebui să managerieze situaţia destul de bine", a adăugat angajata.

Un alt cadru medical a menţionat că mulţi angajaţi au luat boli de la pacienţi, riscul în care lucrează fiind unul maxim.

"Noi lucrăm într-un risc foarte mare. Eu, de exemplu, am luat acum doi ani de zile, gripă porcină. Pacientul de la care am luat boala a murit. Multre cadre medicale s-au îmbolnăvit de tuberculoză. Eu lucrez în camera de gardă, în prima linie, noi intrăm în contact cu toţi pacienţii. A ne lua sporuri înseamnă să ne iei dreptul la viaţă. Diferenţa s-ar cunoaşte undeva la peste 1.000 de lei la salariu, ceea ce este foarte mult. Pentru noi contează aceşti bani şi nu îi cerem degeaba", a spus una dintre asistentele spitalului.

Angajaţii Institutului de Pneumofiziologie "Marius Nasta" au protestat, miercuri, pentru a patra oară în ultima săptămână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici