Academicianul Ion Petrescu, general al Armatei şi cetăţean de onoare al Braşovului, a încetat din viaţă

  • Academicianul Ion Petrescu, general al Armatei, profesor universitar şi cetăţean de onoare al municipiului Braşov a încetat din viaţă.
  • Anunţul a fost făcut de Primăria municipiului Braşov.
2046 afișări
Imaginea articolului Academicianul Ion Petrescu, general al Armatei şi cetăţean de onoare al Braşovului, a încetat din viaţă

Ion Petrescu s-a născut la 4 februarie 1928, în Râmnicu Sărat. La vârsta de 16 ani s-a înrolat în Batalionul de Transmisiuni al Corpului 7 de armată, participând la bătălia de la Budapesta.

A absolvit Şcoala de Ofiţeri de Jandarmi în 1948, şi a fost asistent, lector, conferenţiar şi profesor în instituţii de învăţământ superior din Ministerul de Interne.

În urma unei conflict cu Nicolae Ceauşescu a fost trecut în rezervă. În 1972 a primit titlul de doctor în ştiinţe economice, iar în 1976 pe cel de doctor în ştiinţe psihologice. Este întemeietor al Şcolii de Management din Braşov, cât şi al Şcolii Doctorale de Management la Universitatea ,,Lucian Blaga’’ din Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici