Acasă fără salariu sau la serviciu bolnav? Omicron pune în dificultate angajaţii

Pe măsură ce varianta Omicron a coronavirusului infectează angajaţii din SUA, iar angajatorii nu le oferă zile de concediu plătite, mulţi dintre cei care se îmbolnăvesc trebuie să aleagă între sănătatea lor şi salariul lor.

7507 afișări
Imaginea articolului Acasă fără salariu sau la serviciu bolnav? Omicron pune în dificultate angajaţii

Acasă fără salariu sau la serviciu bolnav? Omicron pune în dificultate angajaţii

În timp ce multe companii au instituit politici mai solide de concediu medical la începutul pandemiei, unele dintre acestea au fost reduse de atunci odată cu lansarea vaccinurilor, chiar dacă Omicron a reuşit să treacă de bariera de protecţie oferită de vaccinuri. Între timp, deficitul actual de forţă de muncă se adaugă la presiunea lucrătorilor care trebuie să decidă dacă se prezintă bolnavi la locul de muncă dacă nu îşi permit să rămână acasă, potrivit AP.

„Este un cerc vicios”, a spus Daniel Schneider, profesor de politici publice la Harvard Kennedy School of Government. „Pe măsură ce personalul se epuizează pentru că oamenii sunt bolnavi, asta înseamnă că cei care sunt la locul de muncă au mai multe de făcut şi sunt şi mai reticenţi să sune bolnavi atunci când la rândul lor se îmbolnăvesc”.

Angajaţii cu venituri mici sunt deosebit de vulnerabili. Aproape 80% dintre toţi lucrătorii din sectorul privat primesc cel puţin o zi de concediu plătit pentru boală, potrivit unui sondaj naţional de compensare a beneficiilor angajaţilor, realizat în martie de Biroul de Statistică a Muncii din SUA. Însă doar 33% dintre lucrătorii ale căror salarii se situează în partea de jos a clasamentului (10%) beneficiază de concediu medical plătit, faţă de 95% în cazul celor din partea de sus a clasamentului (10%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici