Acces restricţionat în cinci secţii ale Spitalului Slatina din cauza infecţiilor respiratorii

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis restricţionarea accesului în cinci dintre secţiile unităţii medicale, din cauza creşterii numărului infecţiilor respiratorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

238 afișări
Imaginea articolului Acces restricţionat în cinci secţii ale Spitalului Slatina din cauza infecţiilor respiratorii

Acces restricţionat în cinci secţii ale Spitalului Slatina din cauza infecţiilor respiratorii

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au declarat că restricţia este valabilă pentru secţiile unde sunt internaţi pacienţi în stare gravă: Terapie Intensivă, Terapie Intensivă Neurologie, Terapie Intensivă Cardiologie, dar şi Secţia de Boli Infecţioase.

Totodată, accesul vizitatorilor este limitat şi pe Secţia de Neonatologie, unde medicii au în grijă bebeluşi.

Directorul medical al SJU Slatina, Cătălin Pătru, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu se pune problema ca unitatea medicală să fie în carantină, la acest moment fiind instituită doar măsura restricţionării accesului.

"Măsuri privind accesul vizitatorilor şi aparţinătorilor pe secţii cu risc crescut au fost luate şi anul trecut. Decizia de restricţionare la Terapie Intensivă, Terapie Intensivă Neurologie, Terapie Intensivă Cardiologie, Neonatologie şi Boli Infecţioase a fost luată şi acum, iar pe celelalte secţii s-a hotărât ca o singură persoană să viziteze un pacient, nu mai mult de cinci minute. Motivul este creşterea în continuare a numărului de infecţii respiratorii şi faptul că foarte mulţi dintre vizitatori şi aparţinători vin în contact cu pacienţi şi pot să le transmită sau pot să preia şi să transmită mai departe o infecţie respiratorie. Spitalul Slatina nu este în carantină, pentru că aceasta ar fi o măsură de izolare totală a unui obiectiv, nu intră nimeni, nu iese nimeni”, a spus medicul Cătălin Pătru.

DSP Olt a confirmat, săptămâna trecută, că trei pacienţi au murit, analizele în cazul lor confirmând existenţa virusului gripal H2N3.

După ce o femeie a murit de gripă la mijlocul lunii ianuarie, alţi doi olteni au decedat, probele lor confirmând prezenţa virusului H2N3, potrivit DSP Olt. Două decese au fost înregistrate la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, iar unul la Spitalul Municipal Caracal, toţi pacienţii având peste 65 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici