Accident teribil în Giurgiu: un bărbat a fost prins sub o maşina de gunoi, după ce aceasta s-a ciocnit cu o cisternă cu sodă caustică | VIDEO

Trei persoane au fost rănite şi una a fost prinsă sub o maşină de gunoi după ce autosecpeciala de colectare a deşeurilor s-a ciocnit cu o autocisternă care transporta sodă caustică, în localitatea Schitu, judeţul Giurgiu, conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Giurgiu.

4216 afișări

Potrivit unui comunicat al IPJ Giurgiu transmis, luni, la autocisterna care transporta sodă caustică nu au fost raportate scurgeri.

„Pe DN 5 B, în localitatea Schitu, judeţul Giurgiu, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate o autocisternă, încărcată cu sodă caustică, condusă de un cetăţean bulgar de 47 ani si o maşină de colectare a deşeurilor, condusă de un bărbat de 50 ani, din localitatea Roata. A rezultat vătămarea corporală a şoferului autospecialei de colectare a deşeurilor şi a unui lucrător din aceasta, un bărbat de 45 de ani, care au fost transportaţi la o unitate sanitară pentru acordarea de îngrijiri. O a treia victimă, din autospecială, a refuzat transportul la spital. La autocisternă nu au fost raportate scurgeri”, se arată în comunicat.

Poliţiştii giurgiuveni au subliniat că traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de mers iar din primele cercetări a rezultat faptul că autospeciala de colectare a deşeurilor a pătruns, la coborâre, pe contrasens. în condiţiile unui drum în curbă şi a intrat în cliziune cu autocisterna.

Reprezentanţii ISU Giurgiu au declarat la rândul lor că la locul accidentului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD, un echipaj CBRN, descarcerarea uşoară şi descarcerarea grea din cadrul Detaşamentului de Pompieri Giurgiu, precum şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Mihăileşti.

”Patru persoane au fost implicate în accident, dintre care una a rămas prinsă sub autospeciala de transport deşeuri. Aceasta a fost extrasă conştientă şi predată unui echipaj SAJ. În urma accidentului, intervenţia echipajului CBRN nu a mai fost necesară”, au arătat pompierii de la ISU Giurgiu.

Cei doi şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cisternă cu benzină, răsturnată în Vaslui. Şoferul a fost transportat la spital
 
O cisternă care transporta benzină s-a răsturnat, luni după-amiază, la ieşirea din Huşi, judeţul Vaslui. Din autocisternă se scurge masiv benzină, iar şoferul a fost transportat la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
Cisterna s-a răsturnat la ieşirea din oraşul Huşi, în zona Recea. Potrivit purtărtorului de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu, şoferul era încercerat când au ajuns pompierii, acesta fost scos şi trasnportat conştient şi cooperant la Compartimentul de Primiri Urgenţe din Huşi.
 
“Intervenim cu trei autospeciale de apă şi spumă, o descarcerare grea, un echipaj CBRN şi două ambulanţe. Curge multă benzină şi în momentul de faţă se acţionează pentru asigurarea măsurilor de siguranţă şi pentru închiderea acelor spărturi. S-au luat primele măsuri de prevenire a unui incendiu, au fost decuplate bornele bateriei, a fost împrăştiat nisip pe asfalt şi se asigură răcirea autocisternei.”, a declarat pentru Mediafax Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.
 
Cisterna este înmatriculată în Republica Moldova, iar potrivit reprezentanţilor prefecturii Vaslui „există o degajare intensă de valori."
 
„Circulaţia pe ambele sensuri este întreruptă până la eliminarea riscului de incendiu”, a precizat presei Andreea Balan, purtător de cuvânt al Prefecturii Vaslui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici