Accidente rutiere în România. Regiunea unde s-au înregistrat cele mai multe accidente în anul pandemiei. Ce arată datele INS

  • În cursul anului 2020 s-au înregistrat 22836 accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, rezultând un număr de 29571 persoane accidentate, din care 5,6% persoane accidentate mortal, se arată în datele publicate de INS
  • Faţă de anul 2019, numărul persoanelor rănite a scăzut cu 29,6%, cel al accidentelor de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale cu 26,7%, iar cel al persoanelor accidentate mortal a scăzut cu 11,7%.
2119 afișări
Imaginea articolului Accidente rutiere în România. Regiunea unde s-au înregistrat cele mai multe accidente în anul pandemiei. Ce arată datele INS

Accidente rutiere în România. Regiunea unde s-au înregistrat cele mai multe accidente în anul pandemiei. Cum arată datele INS

Confrom datelor publicate de INS, în anul 2020, comparativ cu anul precedent s-au înregistrat scăderi pe toate tipurile de accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale. Cea mai mare scădere, respectiv cu 32,3%, s-a înregistrat la numărul accidentelor între un vehicul ṣi un pieton.

Cel mai multe accidente s-au înregistrat în lunile august (11,5% din numărul total de accidente), septembrie (11,0%) şi iulie (10,8%). Iar ca regiune cele mai multe accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale s-au produs în NordEst, 3903 accidente.

În anul 2020, din cei 2999 pietoni şi conducători de vehicule rutiere aflaţi sub influenţa alcoolului care au fost implicaţi în accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, 1164, respectiv 38,8% au fost conducători de autoturisme.

După condiţiile de luminozitate, 71,9% din numărul total de accidente au avut loc în timpul zilei şi după starea carosabilului, 83,7% din accidente au avut loc pe carosabil uscat.

Din total persoane accidentate în accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, în anul 2020, un număr de 18460, respectiv 62,4%, aveau vârsta de cel puţin 30 ani.

În 2020, an aflat sub umbra pandemie de COVID-19, în UE s-a înregistrat o reducere cu 4.000 de cazuri a accidentelor rutiere mortale, rata mortalităţii fiind la cel mai scăzut nivel din toate timpurile, arată date Eurostat.

Analiza completă a INS este disponibilă AICI

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici