Accidentul artistului Gheorghe Zamfir, reconstituit

Un echipaj de Poliţie şi şoferul care a produs accidentul în care a fost implicat Gheorghe Zamfir au mers, duminică după-amiază, pe strada Constantin Disescu să facă reconstituirea evenimentului, acesta declarând că după incident a aşteptat două ore venirea poliţiştilor, după care a plecat.

55 afișări
Imaginea articolului Accidentul artistului Gheorghe Zamfir, reconstituit

Accidentul artistului Gheorghe Zamfir, reconstituit (Imagine: Mediafax Foto)

"Duminică, s-a prezentat la Secţia 4 de Poliţie o persoană care a spus că a fost autorul accidentului în care a fost implicat Gheorghe Zamfir. Dosarul de accident va fi înaintat Biroului de cercetări penale din cadrul Brigăzii Poliţiei Rutiere", a spus inspectorul principal Marius Maghiari, de la Brigada de Poliţie Rutieră, care a participat la reconstituire.

Acesta a explicat că, vineri, o grupă operativă s-a dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde se afla internat artistul, pentru a afla diagnosticul, după ce a fost sesizată de reprezentanţii unităţii medicale. Ulterior, poliţiştii s-au dus la locul accidentului, unde nu l-au mai găsit pe şoferul care a produs accidentul.

Valentin Gherma, şoferul implicat în accident, a mers, duminică, împreună cu poliţiştii, pentru a face reconstituirea, Acesta a spus că vineri, în timp ce conducea autoturismul dinspre Calea Griviţei spre strada Ioan Alexandru Cuza, i-a sărit în faţă un câine pechinez, din autoturismul artisului Gheorghe Zamfir. Potrivit lui Gherma, maşina pe care o conducea avea o viteză de rulare de unu, doi kilometri pe oră, astfel că a putut să frâneze în timp util pentru a evita căţelul.

"Apoi am crezut că mă lasă să plec, dar el (Gheorghe Zamfir - n.r.) a ieşit foarte precipitat din maşină şi s-a lovit de maşina mea. A căzut pe jos din picioare şi s-a lovit la cap, fără să sângereze. L-am luat în maşină pentru a-l duce până la scara blocului, dar între timp a sosit ambulanţa şi am insistat să se ducă la spital, deoarece el a refuzat acest lucru la început", a explicat Valentin Gherma.

Acesta a mai spus că imediat după producerea accidentului, un martor a sunat la 112 şi a chemat ambulanţa. Gherma susţine că a întrebat echipajul de salvare dacă să meargă şi el la spital cu Gheorghe Zamfir, care i-a spus să rămână la faţa locului pentru că urmează să vină Poliţia.

Bărbatul a adăugat că a aşteptat aproximativ două ore venirea unui echipaj de Poliţie, după care a plecat. Gherma a mai declarat că nu s-a prezentat la Poliţie deoarece şi-a imaginat că aceştia îl vor contacta telefonic, pentru că el şi-a lăsat datele de contact martorului aflat la locul accidentului.

"Am luat legătura cu martorul, care mi-a spus că numărul lui a rămas la 112 şi că ne cheamă dacă trebuie să mergem împreună, să dăm declaraţii. Nu am ştiut nici ce a declarat Gheorghe Zamfir. Am considerat că nu a fost un accident rutier", a declarat Gherma.

Potrivit acestuia, duminică dimineaţă a aflat de la ştiri că accidentul în care a fost implicat artistul Gheorghe Zamfir este cu autor necunoscut şi s-a dus la Secţia 4 pentru a declara accidentul.

Martorul a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a sunat la 112, unde mai întâi i-a fost făcută legătura cu Poliţia Rutieră şi a anunţat accidentul, iar apoi cu Serviciul de Ambulanţă.

Acesta a povestit că după ce Gheorghe Zamfir a parcat şi a ieşit din maşină, a deschis uşa din spate a autoturismului, moment în care a sărit căţelul artistului. Dinspre Calea Griviţei venea o maşină care a frânat pentru a evita căţelul. Între timp, un al doilea căţel a ieşit din maşină, moment în care Gheorghe Zamfir "s-a precipitat" şi a fost acroşat de maşină, a căzut pe spate şi s-a lovit la cap, în zona occipitală.

Bărbatul care l-a lovit cu maşina pe Gheorghe Zamfir s-a prezentat, duminică, la Secţia 4 Poliţie, fiind cercetat pentru vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului, potrivit poliţiştilor de la Circulaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici