Accidentul de la Mina Petrila: Unul dintre cei doi răniţi a decedat

Unul dintre cei doi răniţi în accidentul de la Mina Petrila, care avea arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului, a decedat în noaptea de joi spre vineri, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, Călin Ciontu.

269 afișări
Imaginea articolului Accidentul de la Mina Petrila: Unul dintre cei doi răniţi a decedat

Accidentul de la Mina Petrila: Unul dintre cei doi răniţi a decedat (Imagine: Adi Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)

Celălalt pacient adus în 18 iunie la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, care are arsuri pe aproximativ 40 la sută din suprafaţa corpului, este în continuare în stare critică, a spus medicul Călin Ciontu.

Dănuţ Codreanu, şef de brigadă la Mina Petrila, în vârstă de 43 de ani, a suferit arsuri pe aproximativ 60 la sută din suprafaţa corpului în urma accidentului care a avut loc la Mina Petrila.

În accident a fost rănit şi Cătălin Şerban, 40 de ani, adjunct şef de sector, acesta având arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului.

Cei doi angajaţi ai Minei Petrila, care făceau lucrări de sondare în subteran, au fost aduşi în 18 iunie de la Petroşani la Spitalul de Arşi din Bucureşti, cu un elicopter al MAI. Aceştia au fost opăriţi cu apă fierbinte provenită din găurile de sondă.

Şeful Serviciului Securitate şi Sănătate în Muncă Petroşani din ITM Hunedoara, Ileana Bodea, afirma că nu se poate spune că a fost o explozie, cei doi fiind arşi de o soluţie folosită, care a devenit fierbinte.

La Mina Petrila se desfăşoară cercetări pentru stabilirea exactă a împrejurărilor în care cei doi angajaţi au fost arşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici