Accidentul provocat de angajatul Ambasadei Rusiei: Tânăra rănită rămâne internată la terapie intensivă

Tânăra accidentată pe trecerea de pietoni de o maşină condusă de un diplomat rus rămâne internată la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Bagdasar-Arseni din Bucureşti, starea ei fiind uşor ameliorată, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Florian Bica.

662 afișări
Imaginea articolului Accidentul provocat de angajatul Ambasadei Rusiei: Tânăra rănită rămâne internată la terapie intensivă

Accidentul provocat de angajatul Ambasadei Rusiei: Tânăra rănită rămâne internată la terapie intensivă (Imagine: Shutterstock)

Oficiaul spitalului a precizat că fata a fost operată la unul din umeri, iar starea sa post-operatorie este bună.

Tânăra, în vârstă de 19 ani, a fost lovită în 21 octombrie de o maşină a Ambasadei Federaţiei Ruse, accidentul având loc pe o trecere de pietoni aflată la intersecţia străzilor Camil Ressu şi Ilioara. În urma accidentului, tânăra a suferit, între altele, un traumatism cranian sever, fiind internată la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a solicitat autorităţilor Federaţiei Ruse retragerea imunităţii de jurisdicţie a diplomatului implicat în accidentul din 21 octombrie.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malghinov, a declarat că, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena, este considerată imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului implicat în accident şi a precizat că acestuia i s-a oprit mandatul şi a părăsit miercuri România.

Malghinov a precizat că ambasada încă o dată îşi exprimă "regretul profund în legătură cu consecinţele grave" ale accidentului care a avut loc duminică 21 octombrie, în urma căruia o tânără a fost accidentată. "Exprimăm sincera compasiune faţă de rude şi cei apropiaţi, pentru noi esenţială este sănătatea domnişoarei, ambasada se află într-un contact permanent cu autorităţile spitalului", a precizat Oleg Malghinov.

Consulul rus în România Andrei Lancikov a declarat pentru Ria Novosti că diplomatul rus care a lovit o tânără pe trecerea de pietoni mergea regulamentar şi "era treaz".

"Prim-secretarul ambasadei, Aleksandr Evsiukov, pe 21 octombrie, mergea în automobil cu soţia şi copilul şi a lovit pe trecerea de pietoni o cetăţeancă româncă. În prezent, ea se află la reanimare în stare critică", a declarat pentru Ria Novosti Andrei Lancikov, adăugând că Ambasada Rusiei la Bucureşti şi-a exprimat regretul în legătură cu această întâmplare.

Lancikov a anunţat că diplomatul "conducea cu viteza regulamentară" şi "era treaz". Cu toate că "el (Evsiukov) a refuzat testarea alcoolemiei (...), la ambasadă s-a confirmat că era treaz", a subliniat consulul rus.

Potrivit acestuia, "fata a traversat drumul în fugă" şi Evsiukov "pur şi simplu nu a văzut-o". Deşi a admis că au fost încălcate unele reguli de circulaţie, el a precizat că "deocamdată este prematur să se vorbească despre gradul de vinovăţie".

"Conform Convenţiei de la Viena, diplomaţii au imunitate diplomatică şi sunt exceptaţi de la jurisdicţia penală şi administrativă în ţara de acreditare", a mai spus Lancikov, precizând totodată că ambasada va clarifica circumstanţele accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici