Acord între România şi Israel pentru angajarea temporară a românilor în construcţii în acest stat

Ministrul român al Muncii şi ministrul israelian de Interne au semnat, joi, un acord pentru accelerarea negocierilor pentru facilitarea, recrutarea şi angajarea temporară în Israel a românilor în construcţii dar şi dezvoltarea unui cadru juridic mai larg în domeniul circulaţiei forţei de muncă.

639 afișări
Imaginea articolului Acord între România şi Israel pentru angajarea temporară a românilor în construcţii în acest stat

Acord între România şi Israel pentru angajarea temporară a românilor în construcţii în acest stat (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax foto)

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sulfina Barbu, a avut joi o întrevedere cu vice prim-ministrul şi ministrul de interne israelian, Eliyahu Yishai, în contextul şedinţei comune a guvernelor României şi Statului Israel, se arată într-un comunicat de al MMSSF.

La finalul discuţiilor, cei doi miniştri au semnat o declaraţie comună, prin care cele două ministere se angajează să accelereze negocierile pentru angajarea temporară în Israel a muncitorilor români în sectorul construcţiilor. Totodată, documentul subliniază interesul comun al celor două guverne în ocuparea temporară a muncitorilor români în Israel, în sectoare care urmează să fie convenite, potrivit sursei citate.

În acest context, ministrul român al muncii şi vice-premierul israelian au discutat şi despre protocolul care va fi încheiat între Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din România şi Autoritatea pentru Populaţie şi Imigraţie din Statul Israel, "ca un prim element de materializare a angajamentelor asumate" prin Declaraţia Comună.

Prin acest proiect de protocol partea română va sprijini firme israeliene din domeniul construcţiilor în procesul de selectare a 1.000 de lucrători români care să lucreze în Israel din primul trimestru al anului 2012. Cei doi miniştri au convenit şi începerea procedurilor pentru încheierea unui acord bilateral la nivel guvernamental, care să reglementeze fluxurile de lucrători între România şi Israel.

Discuţiile bilaterale au vizat şi aspecte de securitate socială în cadrul de cooperare, stabilit prin Acordul între România şi Statul Israel în domeniul securităţii sociale, convenindu-se accelerarea negocierilor Aranjamentului Administrativ pentru aplicarea acestui acord.

Potrivit statisticilor oficiale israeliene, în Israel trăiesc circa 130.000 de cetăţeni israelieni născuţi în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici