Activista Greta Thunberg a fost amendată pentru nerespectarea ordinului poliţiei în timpul unui protest

  • Activista suedeză Greta Thunberg a fost găsită vinovată de nerespectarea ordinului poliţiei de a părăsi un protest pentru climă desfăşurat luna trecută în oraşul Malmo, în sudul Suediei.
  • E a fost amendată, a anunţat luni Tribunalul districtual din Malmo.
313 afișări
Imaginea articolului Activista Greta Thunberg a fost amendată pentru nerespectarea ordinului poliţiei în timpul unui protest

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Greta Thunberg, în vârstă de 20 de ani, care a devenit imaginea tinerilor activişti împotriva schimbărilor climatice din întreaga lume după ce a organizat proteste săptămânale în faţa parlamentului suedez, a recunoscut că nu a respectat ordinul poliţiei, dar a pledat nevinovată şi a spus că a acţionat din necesitate.

"Este absurd ca cei care acţionează în conformitate cu ştiinţa să plătească preţul pentru asta", a declarat ea reporterilor, potrivit Reuters.

Anterior, tânăra a declarat în faţa instanţei că acţiunile sale au fost justificabile. "Cred că ne aflăm într-o situaţie de urgenţă care ameninţă viaţa, sănătatea şi proprietatea. Nenumărate persoane şi comunităţi sunt în pericol atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung", a declarat ea.

Instanţa a dispus ca Greta Thunberg să plătească 1.500 de coroane suedeze (144 de dolari) şi încă 1.000 de coroane către fondul pentru victimele infracţiunilor. Amenda a fost aplicată proporţional cu veniturile declarate de aceasta. Nerespectarea unui ordin al poliţiei este pasibilă de o pedeapsă maximă de şase luni de închisoare.

Greta Thunberg şi alţi activişti din grupul Reclaim the Future au blocat drumul pentru camioane-cisternă în portul Malmo pe 19 iunie, în semn de protest faţă de utilizarea combustibililor fosili. Ea a fost acuzată pentru că nu a plecat atunci când poliţia i-a ordonat să o facă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici