Acuzaţi de luare de mită la APIA Arad. Un fermier a făcut plângere la DNA

  • Trei consilieri APIA Arad sunt acuzaţi de luare de mită.
  • Ei ar fi cerut unui fermier suma de 3.000 de euro, anunţă DNA.
148 afișări
Imaginea articolului Acuzaţi de luare de mită la APIA Arad. Un fermier a făcut plângere la DNA

Acuzaţi de luare de mită la APIA Arad. Un fermier a făcut plângere la DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 11 noiembrie 2021, a trei consilieri din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Arad. Ei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii octombrie 2021, cu ocazia efectuării unui control pe teren, inculpaţii i-ar fi cerut unui fermier suma de 3.000 de euro pentru a nu menţiona în raport presupuse nereguli care ar fi atras restituirea, de către acesta din urmă, a sumelor încasate de la A.P.I.A., aferente campaniilor din anii 2019 şi 2020, şi l-ar fi împiedicat să încaseze suma aferentă campaniei din anul 2021.

Doi dintre consilieri ar fi primit o primă tranşă de bani (1.500 euro), restul fiind plătit de fermier în data de 11 noiembrie 2021 tuturor inculpaţilor, ocazie cu care procurorii au organizat un flagrant.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
apia,
fermier,
mită

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici