Acuzaţii de presiuni pentru a face denunţuri. Cherecheş, primarul reales al oraşului Baia Mare, despre anchetatori: Mi-au spus să le dau pe Udrea sau Oprea şi uită de mine

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, susţine că anchetatorii din dosarul său în care a fost acuzat de luare de mită i-ar fi cerut să facă denunţuri împotriva lui Gabriel Oprea sau a Elenei Udrea, consideraţi ”peşti mari”, iar în schimbul acestora, el ar fi scăpat de acuzaţii,

1376 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii de presiuni pentru a face denunţuri. Cherecheş, primarul reales al oraşului Baia Mare, despre anchetatori: Mi-au spus să le dau pe Udrea sau Oprea şi uită de mine

Acuzaţii de presiuni pentru a face denunţuri. Cherecheş, primarul reales al oraşului Baia Mare, despre anchetatori: Mi-au spus să le dau pe Udrea sau Oprea şi uită de mine

Cătălin Cherecheş a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că nu a cedat presiunilor făcute asupra sa deoarece este un om care nu face rău nimănui.

”Puteam scăpa în 24 de ore, dacă făceam nişte denunţuri. A fost un drum pe care l-am făcut noaptea de la Baia Mare la Cluj-Napoca, când m-au arestat, şi mi s-a spus de către cei care erau cu mine în maşină -procurori, poliţişti judiciari, că <întotdeauna este un peşte mai mare, daţi-ne şi nouă un peşte mai mare, de exemplu pe d-na Udrea sau pe dl. Oprea, şi mâine noi uităm de dvs, iar dvs. o să uitaţi de noi>. Nu ştiu dacă este o practică a DNA sau nu, dar ştiu de la martorii din dosarul meu că au fost puşi sub presiune să declare ceva împotriva mea şi să se găsească mai multe pentru a se forma un dosar mai gros. Nu am cedat la aceste presiuni, pentru că sunt un om care nu fac rău nimănui”, a spus Cherecheş.

Acesta a adăugat că nu ar fi făcut nici un denunţ împotriva cuiva, deoarece ţine la principiile sale.

”Ca principiu creştinesc nu aş fi făcut dacă aş fi avut ceva, dar nu am avut nimic faţă de aceşti oameni”, a spus primarul municipiului Baia Mare.

Totodată, Cătălin Cherecheş a acuzat DNA de comportament abuziv în condiţiile în care din 2012, din momentul în care a devenit primar, i s-a analizat toată activitatea de către DNA.

”Am fost urmărit cinci ani, zi de zi, minut cu minut”, a precizat Cherecheş.

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată de Tribunalul Cluj în 27 aprilie 2016 pe o perioadă de 30 de zile, iar Curtea de Apel Cluj a menţinut această hotărâre. Tribunalul Maramureş a prelungit, în 24 mai 2016, arestul preventiv al acestuia.

Cherecheş a fost reales, în urma alegerilor locale din iunie anul trecut, în funcţia de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi, a depus jurământul, dar a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului judeţului Maramureş.

Cătălin Cherecheş s-a aflat în perioada august – decembrie 2016 în arest la domiciliu, după care a fost plasat sub control judiciar.

În 10 mai 2017, Curtea de Apel Cluj a admis contestaţia depusă la măsura controlului judiciar şi a înlăturat obligaţia lui Cherecheş de a nu exercita mandatul de primar, astfel că acesta şi-a reluat funcţia de primar al municipiului Baia Mare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici