Adeverinţa de vaccinare nu îi scapă pe români de restricţii

  • Europol: Adeverinţa de vaccinare nu poate produce efecte juridice în prezent.
  • Chiar dacă o persoană se vaccinează, trebuie să respecte în continuare restricţiile impuse de autorităţi.
  • Antreprenorii din turism spun că această adeverinţă va fi noul paşaport.
7915 afișări
Imaginea articolului Adeverinţa de vaccinare nu îi scapă pe români de restricţii

Adeverinţa de vaccinare nu poate produce efecte juridice în prezent.

A început campania de vaccinare şi în România. Cei care se vaccinează primesc o adeverinţă. Cu toate acestea, Sindicatul Poliţiştilor Europol spune că această adeverinţă nu îi scapă de restricţii şi nici de testul PCR pe cei care vor să călătorească în afara ţării. 
 
„Această adeverinţă de vaccinare a fost cu titlu formal eliberată de către autorităţi, sub o formă sau alta să ateste existenţa acestei vaccinări. La acest moment, ea nu este de natură să producă efecte juridice.
 
Ar fi imposibil ca să putem spune că persoanele vaccinate pot să servească masa la restaurant, în interioriul restaurantului, iar cele care nu sunt vaccinate să servească masa în afară. Interdicţiile rămân în continuare şi pentru cei vaccinaţi şi pentru cei nevaccinaţi.
 
Obligaţia de a prezenta un test PCR cu 48 sau 72 de ore înainte, depinde de la o ţară la alta, rămâne în continuare”, a declarat Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol.
 
Cei din turism spun, însă, că adeverinţa de vaccinare va înlocui testul PCR începând cu sezonul de vară. 
 
Dumitru Luca, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din ţară, crede că vaccinul va readuce la viaţă business-urile din industrie.
 
„Ce-ar însemna vaccinul? Ar însemn nu unul, doi paşi înainte. Ne putem face altfel planurile de vacanţă. Putem să vorbim de orice destinaţie turistică. După atâtea luni de izolare şi de restricţii, a răbufnit aşa dintr-odată dorinţa de a călători.
 
Adeverinţa aceea de vaccinare va fi noul paşaport către călătorii. Mai devreme sau mai târziu va fi introdusă de către toate destinaţiile receptoare de turişti. Putem să ne imaginăm, de exemplu, evenimente chiar şi în România cu participare de mii de persoane, cum sunt marile festivaluri, unde s-ar putea la un moment dat cineva să vină şi pe bună dreptate, să spună “Pentru siguranţa voastră şi a celor din jur acceptăm participarea dacă prezentanţ dovada că v-aţi vaccinat”, a declarat acesta.
 

 

Şi antreprenorii din HoReCa abia aşteaptă vaccinarea. Radu Dumitrescu conduce şase restaurante de lux în Capitală. Spune că vaccinul ar putea readuce la viaţă întreaga industrie grav afectată de pandemie. Însă nu va fi un criteriu de selecţie a clienţilor la restaurante.

 
„Ar trebui să însemne renaşterea noastră şi sperăm să se întâmple cât mai repede. Va fi un plus de încredere pentru oameni. Oamenii vor ieşi din nou în spaţii mai aglomerate 100%. De-abia aştept. M-aş vaccina şi azi dacă s-ar putea. Nu cred că poţi să primeşti în restaurant doar oameni vaccinaţi”, a spus Radu Dumitrescu, antreprenor HoReCa 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici