Adolescent resuscitat de medici după ce a stat sub apă jumătate de oră

Un adolescent în vârstă de 16 ani, din localitatea vasluiană Teişoru, a fost resuscitat de un echipaj al Ambulanţei, după ce a stat sub apă aproximativ jumătate de oră, în stop cardio-respirator, într-un baraj în care intrase să se scalde în cursul după-amiezii de vineri.

122 afișări
Imaginea articolului Adolescent resuscitat de medici după ce a stat sub apă jumătate de oră

Adolescent resuscitat de medici după ce a stat sub apă jumătate de oră (Imagine: Ghiţă Porumb/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, inima lui Florin Cepraga a fost repornită de către echipajul medical al Ambulanţei după mai bine de 30 de minute de resuscitare continuă.

Resuscitarea adolescentului a surprins pe toată lumea, în condiţiile în care acesta a stat sub apă aproximativ 30 de minute de când s-a scufundat accidental sub privirile altor cinci prieteni care se aflau pe malul barajului de la Puşcaşi.

"Din momentul solicitării ajutorului la numărul de urgenţă 112, echipajul de intervenţie a ajuns pe baraj în 14 minute, imediat începând căutările adolescentului sub apă. După mai bine de cinci minute, victima a fost scoasă din apă în stop cardio-respirator, după care au fost începute manevrele de resuscitare. În 30 de minute, s-a reuşit repornirea activităţii cardiace, adolescentul având atât puls, cât şi tensiune. Evident, această minune ne-a surprins şi pe noi, având în vedere că victima a stat sub apă aproximativ jumătate de oră. Probabil, din cauza apei foarte reci din locul unde s-a scufundat, adolescentul a suferit un şoc hipotermic, ceea ce a condus şi la reducerea la minim a funcţiilor vitale", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX Marian Ababei, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

O dată cu repornirea activităţii cardiace, adolescentul a fost urcat în ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, de unde va fi transferat la o clinică de specialitate din Iaşi.

Potrivit cercetările făcute ulterior de poliţişti, Florin Cepraga se afla la scăldat împreună cu alţi cinci prieteni, el fiind singurul care a intrat în apa barajului de la Puşcaşi. În momentul în care a încercat să iasă la mal, adolescentul nu a mai reuşit, scufundându-se sub apă fără ca cineva să-i sară în ajutor. Văzând că nu este vorba de o glumă, prietenii lui Florin au solicitat sprijinul unei femei care trecea prin zonă pentru a suna la numărul de urgenţă 112.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici