Video Adormirea Maicii Domnului | A început slujba la Mănăstirea Nicula. Mii de credincioşi înconjoară biserica în genunchi/ FOTO, VIDEO

Sfânta Liturghie este oficiată pe altarul de vară din curtea mănăstirii mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, şi de mitropolitul de Rwanda şi Burundi, IPS Innocentios Byakatonda.

1627 afișări

Mii de credincioşi înconjoară biserica în genunchi sau se roagă la Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria. Credincioşii cred că dacă înconjoară de trei ori biserica şi îşi pun o dorinţă, aceasta se va împlini.

Mulţi pelerini au înnoptat în corturi sau sub cerul liber, pe ploaie.

La ceremoniile dedicate Adormirii Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj sunt aşteptate peste 75.000 de persoane.

O procesiune, în fruntea căreia s-au aflat mitropolitul Clujului şi mitropolitul de Rwanda şi Burundi, a ajuns miercuri la mănăstire, după ce participanţii au parcurs pe jos distanţa din Gherla până la Nicula.

Călugării de la mănăstire au pregătit pentru pelerinii care vor veni din întreaga ţară 15.000 de sarmale şi felii de cozonac.

Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, la care vin pelerinii să se roage, a fost pictată de preotul Luca din Iclod, iar în anul 1699 aceasta a lăcrimat vreme de trei săptămâni.

O parte din moaştele episcopului Iuliu Hossu, recent beatificat, au fost duse la Nicula în cadrul unei procesiuni care a avut loc miercuri şi în fruntea căreia s-a aflat episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.

Taguri:
nicula,
pelerini,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici