Adrian Duicu: Sunt percheziţii la locuinţa mea, după care vom merge la Consiliul Judeţean. Ce avere are preşedintele CJ Mehedinţi

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu, a confirmat pentru MEDIAFAX că au loc percheziţii la locuinţa sa, precizând că va pleca apoi, împreună cu anchetatorii, la sediul CJ.

3330 afișări
Imaginea articolului Adrian Duicu: Sunt percheziţii la locuinţa mea, după care vom merge la Consiliul Judeţean. Ce avere are preşedintele CJ Mehedinţi

Adrian Duicu: Sunt percheziţii la locuinţa mea, după care vom merge la Consiliul Judeţean. Ce avere are preşedinte CJ Mehedinţi (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Sunt acasă, sunt în percheziţii, o sa plecăm apoi la Consiliul Judeţean", a declarat preşedintele CJ Adrian Duicu, fără a preciza ce vizează ancheta DNA.

Adrian Duicu, aflat la primul mandat de preşedinte al CJ Mehedinţi, are, potrivit declaraţiei de avere din iunie 2013, un teren de 1.000 de metri pătraţi la Orşova, dobândit prin concesiune în 2006, împreună cu soţia sa, precum şi o casă de 200 de metri pătraţi, tot în Orşova, cumpărată tot în 2006. Preşedintele CJ are şi un autoturism Peugeot din 2008, în declaraţia de avere nefiind specificate conturi şi depozite bancare, investiţii sau împrumuturi care să depăşească 5.000 de euro.

Totodată, Duicu are de restituit două credite în valoare totală de 74.500 de lei, ambele contractate în 2006 şi scadente în 2016.

În anul fiscal anterior declaraţiei de avere, Adrian Duicu a avut din indemnizaţia de consilier judeaţean un venit anual de 3.054 de lei, iar ca preşedinte al instituţiei a încasat 26.098 de lei. Soţia acestuia a obţinut 10.536 de lei ca administrator la SC Invest Petroleum Impex SRL.

Presa locală a relatat, însă, de-a lungul anilor, despre afacerile derulate de preşedintele CJ Mehedinţi prin firme înregistrate pe numele soţiei, Mariana, şi al mamei sale, Ana Duicu, care deţin mai multe benzinării în Drobeta Turnu Severin şi în comuna natală - Topleţ (Caraş-Severin), precum şi un hotel la ieşirea din Drobete Turnu Severin, dar şi clinica medicală Romrad-RMN, care funcţionează în Policlinica Spitalului Judeţean.

În mai 2012, cu o lună înaintea alegerilor locale, la care Adrian Duicu candida pentru funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi, din partea USL, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că acesta, care atunci era consilier judeţean, a fost găsit incompatibil.

Potrivit ANI, Ioan Adrian Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Judeţean Mehedinţi din 28 octombrie 2008, prin care a fost aprobată închirierea unui teren, în suprafaţă de 250 de metri pătraţi, situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin către SC Romrad-RMN SRL, precum şi a unei hotărâri din 31 august 2009, privind vânzarea a două corpuri de proprietate din municipiu către aceeaşi societate, în condiţiile în care el era asociat în cadrul firmei.

Ioan Adrian Duicu a fost consilier judeţean în CJ Mehedinţi din 27 iunie 2008, iar din 2 aprilie 2007 era asociat în cadrul SC Romrad-RMN SRL, preciza atunci ANI.

În 21 mai 2012, Duicu a contestat raportul de evaluare al ANI, acesta cerând Curţii de Apel Craiova anularea actului.

După un an, în 21 mai 2013, Curtea de Apel Craiova i-a admis cererea şi a dispus anularea raportului de evaluare al ANI, din 9 mai 2012.

Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă, termenul de judecare fiind 18 noiembrie 2014.

Presa locală a scris că la Curtea de Apel Craiova dosarul acestuia a fost judecat de secţia al cărei şef este magistratul Adina Ponea Calotă, sora şefului Poliţiei Judeţene Mehedinţi, Ştefan Ponea.

Adrian Duicu este, din 2009, preşedinte al PSD Mehedinţi şi secretar executiv al PSD la nivel naţional, precum şi membru în Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România.

Procurorii DNA informau, miercuri dimineaţă, că au loc percheziţii la sediile unor instituţii şi firme din Orşova, Drobeta-Turnu Severin şi Craiova, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de funcţionari cu funcţii de conducere în plan local, în perioada 2012-2013 şi în luna ianuarie 2014.

"În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană", preciza DNA.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că au loc percheziţii la locuinţa din Orşova a preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, la casa părinţilor acestuia din comuna Topleţ, judeţul Caraş-Severin, precum şi la Hotelul Palace din Drobeta Turnu Severin, deţinut de familia lui Adrian Duicu.

De asemenea, anchetatorii au descins şi la sediile Consiliului Judeţean Mehedinţi şi Primăriei Drobeta Turnu Severin, fiind vizaţi mai mulţi funcţionari suspectaţi de fapte de corupţie, dar şi la locuinţa din Orşova a şefului Poliţiei Judeţene Mehedinţi, comisar-şef Ştefan Ponea, cunoscut drept un apropiat al lui Adrian Duicu.

Totodată, au loc percheziţii şi la sediul Primăriei Orşova, precum şi la firma Floricola, care furnizează serviciile de salubrizare şi apă-canal din Orşova şi care aparţine preşedintelui PSD Orşova, Constantin Popescu, al cărui fiu, Valentin Popescu, director al DGASPC Mehedinţi, îl are ca naş pe Duicu.

În acest dosar sunt vizate şi mai mute firme de construcţii din Drobeta-Turnu Severin care au contracte cu instituţii publice locale, dar şi cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), au mai arătat sursele judiciare. Între aceste firme se află Alpha Construct Sistem, aparţinându-i omului de afaceri Constantin Izvoranu, care are mai multe contracte de reabilitare şi asfaltare de drumuri atât cu Consiliul Judeţean Mehedinţi, cât şi cu Primăria Drobeta Turnu Severin.

Conform surselor judiciare citate, în acest dosar ar fi vizaţi şi funcţionari de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi şi angajaţi ai Spitalului Judeţean, unde au loc, de asemenea, percheziţii. Totodată, anchetatorii au descins şi la locuinţa managerului Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă.

Surse judiciare afirmă că în acest dosar de corupţie ar fi în atenţia anchetatorilor şi judecătoarea Adina Ponea, sora şefului Poliţiei Mehedinţi, care este preşedinte al Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal de la Curtea de Apel Craiova, dar şi procurorul Elisabeta Ponea, soţia comisarului-şef Ştefan Ponea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici