Aeronavă blocată pe Aeroportul Internaţional Arad

O aeronavă Blue Air MD 80 cu 65 de pasageri la bord a rămas blocată pe Aeroportul Internaţional Arad în urma unui incident care a avut loc, duminică, la aterizare, la ora 10.03, cursa fiind într-o escală la Arad.

5 afișări

Aeronava aparţine companiei Jet Trans şi era închiriată de Blue Air pentru efectuarea zborurilor către Valencia. Aeronava a sosit de la Bucureşti având o escală la Arad şi urma să zboare la ora 11.00 spre Valencia. În momentul aterizării pe pista de pe aeroportul din Arad, avionul a ieşit cu roţile de pe pistă, acesta derapând, cel mai probabil, în timpul procesului de frânare.

Directorul Aeroportului Arad, Dan Bălăcel, a declarat corespondentului MEDIAFAX că aparent aeronava a alunecat ieşind cu roţile pe câmp şi că nu au fost semnalate avarii în urma acestui incident.

"Cu toate acestea, pasagerii au fost coborâţi din aeronavă şi urmează să zboare spre Valenica de pe Aeroportul din Timişoara. Este în curs o anchetă internă pentru a vedea din ce cauză s-a produs incidentul pentru că pista era întreţinută corespunzător", a spus Bălăcel.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei 65 de pasageri care erau în aeronavă în momentul incidentului, dar şi alţi 70 care urmau să se îmbarce din Arad pentru cursa Valencia se urcau în autocare pentru a se deplasa la Aeroportul din Timişoara, de unde vor pleca cu o altă aeronavă spre destinaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici