Aeroportul din Braşov a primit codul IATA, necesar pentru vânzarea biletelor

Aeroportul din Braşov a primit codul IATA, care este folosit pentru introducerea destinaţiei în sistemele de rezervare şi facilitează astfel vânzarea biletelor prin platforme şi agenţii.

733 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Braşov a primit codul IATA, necesar pentru vânzarea biletelor

Aeroportul din Braşov a primit codul IATA, necesar pentru vânzarea biletelor

IATA (Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni) a emis vineri documentul oficial de alocare a codului de locaţie de aeroport pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Astfel, codul IATA al Aeroportului Braşov este GHV.

Codul IATA este folosit pentru introducerea destinaţiei în sistemele de rezervare a zborurilor programate de către companiile aeriene, sisteme care facilitează vânzarea biletelor de avion prin platforme şi agenţii acreditate IATA.

„În solicitarea către IATA am menţionat două coduri pentru a fi verificate şi alocate în funcţie de disponibilitate, prima opţiune fiind BSM. Potrivit răspunsului primit, Aeroportul Internaţional Braşov a primit codul GHV. Este un moment istoric: am intrat în familia aeroporturilor cu cod IATA şi avem identitate IATA prin alocarea codului unic GHV. După obţinerea codului ICAO - LRBV, am obţinut, iată, şi codul IATA - GHV, documente care confirmă că îndeplinim standardele internaţionale ale transportatorilor aerieni. Am finalizat un demers început cu câteva luni în urmă, o etapă importantă în parcursul pe care îl avem de îndeplinit până la operaţionalizarea Aeroportului”, a declarat Alexandru Anghel, directorul general al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”.

„Mă bucur că am depăşit încă o etapă foarte importantă în perspectiva deschiderii Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, programată pe 15 iunie. Mi-aş fi dorit să avem şi iniţiala Braşovului alături de cea a Ghimbavului – care se regăseşte în codul GHV, dar finalmente este important că avem alocat oficial acest cod care pune Aeroportul nostru pe harta aeroporturilor IATA din întreaga lume. Din acest moment, cursele aeriene de la Braşov vor fi publicate în sistemele de căutare şi rezervări, cu posibilitatea achiziţionării biletelor de avion prin intermediul agenţiilor sau online”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aeroport,
iata,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici