Aeroportul "Henri Coandă": Zboruri anulate sau cu întârzieri la decolare din cauza vremii

Aproape toate cursele care erau programate să decoleze de pe Aeroportul "Henri Coandă", vineri dimineaţa, începând cu ora 6.45, au întârzieri de până la două ore, din cauza condiţiilor meteorologice care nu au permis pregătirea aparatelor pentru zbor, trei zboruri fiind anulate.

329 afișări
Imaginea articolului Aeroportul "Henri Coandă": Zboruri anulate sau cu întârzieri la decolare din cauza vremii

Aproape toate cursele de pe Aeroportul "Henri Coandă" au întârzieri la decolare (Imagine: Bogdan Maran/MediafaxFoto)

Astfel, doar patru din cele 25 de curse programate să decoleze vineri dimineaţă, au reuşit să plece de pe "Henri Coandă", fiind vorba de curse pe rute diferite, a declarat, pentru MEDIAFAX, şeful pentru relaţii publice al aeroportului, Mihaela Chiril.

Aceasta a precizat că fiecare companie decide dacă poate sau nu să decoleze în condiţii de maximă securitate.

Problemele nu sunt înregistrate la aterizare, ci doar la decolare, din cauza îngreunării acţiunii de pregătire a aparatelor pentru zbor de către temperaturile scăzute.

"Nu este vorba despre curăţarea pistei, întrucât aceasta se realizează continuu de astă noapte (noaptea de joi spre vineri - n.r.), în pofida ninsorii. În schimb, pregătirea aparatelor pentru zbor, adică degivrarea, nu poate fi realizată", a declarat Mihaela Chiril.

Întârzieri ale curselor aeriene au fost înregistrate şi la Aeroportul Băneasa, dar nu numai din cauza ninsorilor. De exemplu, cursa de Londra a decolat cu o oră întârziere, dar nu din cauza căderilor de zăpadă, ci pentru că nu s-a deschis oficiul pentru check -in.

Trei zboruri de pe "Henri Coandă" au fost anulate

Trei curse care trebuia să decoleze de pe Aeroportul "Henri Coandă" au fost anulate, vineri, două spre Iaşi şi una spre Paris, din cauza condiţiilor meteorologice, iar alte zece curse au întârzieri de până la două ore, a spus pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al aeroportului, Mihaela Chiril.

Cele două curse de Iaşi ale Tarom urmau să decoleze la orele 8.50 şi, respectiv, 11.35, informează compania.

Potrivit Tarom, 17 curse interne şi externe ale companiei au plecat întârziat, vineri, de pe Aeroportul "Henri Coandă". Cursa 391 Bucureşti-Londra înregistrează, de asemenea, întârzieri, din cauza condiţiilor meteorologice de la Londra.

Primul avion, spre Bruxelles, era planificat la ora 7.20, dar a plecat la ora 9.00.

Au mai plecat întârziat, cursele spre Cluj, Sofia, Istanbul, Roma, Viena, Oradea, Valencia,Timişoara, Zurich, Madrid, Franckfurt, Barcelona, Londra şi Amsterdam.

Cursa 381/383 Bucureşti - Paris, planificată pentru ora 13.05, va pleca la ora 14.52, în urma unor noi consultări la nivelul operatorilor de transport.

"Cele două curse spre Iaşi au fost anulate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile de pe aeroportul din Iaşi. Pentru cursa spre Paris nu pot spune dacă aeronava nu a decolat din cauza condiţiilor din Bucureşti sau din Paris", anunţase, anterior, Mihaela Chiril.

Sunt situaţii în care avioanele întârzie decolarea din cauza situaţiei de pe aeroporturile de destinaţie, care au şi ele probleme în urma ninsorilor şi a viscolului, a adăugat purtătorul de cuvânt al aeroportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici