Agenţiile umanitare ale ONU au primit în 2022 cele mai mici finanţări din istorie

Agenţiile umanitare ale ONU se confruntă cu un deficit record de finanţare în 2022, potrivit Reuters.

197 afișări
Imaginea articolului Agenţiile umanitare ale ONU au primit în 2022 cele mai mici finanţări din istorie

Proiectele umanitare ale ONU se confruntă cu un deficit record de finanţare în acest an, doar o treime din cele 48,7 miliarde de dolari necesare fiind asigurate până în prezent. Subfinanţarea apare în condiţiile în care nevoile globale sunt în creştere, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Biroului Naţiunilor Unite pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA).

Banii sunt necesari pentru a ajuta aproximativ 204 milioane de persoane din întreaga lume. Acestea au nevoie de ajutor din cauza conflictelor armate şi schimbărilor climei, cum ar fi războiul din Ucraina şi seceta din Cornul Africii.

„La mai mult de jumătatea anului, deficitul de finanţare este de 33,6 miliarde de dolari, cel mai mare deficit de finanţare pe care l-am înregistrat vreodată. Nevoile din lume cresc mult mai repede decât fondurile donatorilor", a declarat Jens Laerke, purtătorul de cuvânt al OCHA, în cadrul unei conferinţe de presă.

Până în prezent au fost colectate 15,2 miliarde de dolari până la jumătatea anului, de asemenea un record, a spus Laerke, într-un an în care nevoile umanitare au crescut vertiginos.

Potrivit site-ului OCHA, Statele Unite sunt principalul donator, contribuind cu puţin peste 8 miliarde de dolari, în timp ce Programul Alimentar Mondial a fost cel mai mare beneficiar.

Cele aproape 50 de miliarde de dolari necesare includ toate programele coordonate de ONU la nivel mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici